Категорія
Новини
Дата

Морський перевізник Maersk продав логістичні активи в Росії

Датська судноплавна компанія A.P. Moller-Maersk (Maersk) продала останні логістичні активи у Росії, йдеться у пресрелізі компанії. Угода з IG Finance Development Limited закрита та набула чинності з 17 лютого. 

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 всього чотири дні. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Maersk уклала угоду про продаж своїх логістичних майданчиків у Санкт-Петербурзі та Новоросійську компанії IG Finance Development Limited. 
  • «Продаж двох обʼєктів є наслідком ухваленого компанією у березні 2022 року рішення про припинення діяльності в Росії», – йдеться у повідомленні.
  • Угода, яка отримала всі необхідні дозволи регулювальних органів у ЄС та Росії, закрита та набула чинності з 17 лютого. 
  • В Maersk зазначили, що після придбання обʼєктів IG Finance Development Limited вже уклала угоду з компанією «Ароса», великим імпортером продуктів харчування в Росії, на керування цими складами.

Контекст

1 березня світовий гігант морських перевезень, компанія Maersk заявила про те, що припиняє контейнерні перевезення з Росії та в Росію. Винятки становитимуть лише харчові продукти, ліки й гуманітарні вантажі. 

2 березня компанія вирішила відмовитися від постачання заморожених вантажів. Maersk обслуговувала контейнерні перевезення до Санкт-Петербурга та Калінінграда в Балтійському морі, Новоросійська у Чорному морі та Владивостока на східному узбережжі Росії.

Maersk володіла 31% російського портового оператора Global Ports, який управляє шістьма терміналами в Росії та двома у Фінляндії. До складу акціонерів оператора входять також російська держкомпанія «Росатом» та російський бізнесмен Сергій Шискарьов.

Maersk раніше заявила, що у третьому кварталі закрито угоду з продажу 30,75% акцій компанії Global Ports Investments. Процес продажу решти активів – двох складів і чотирьох буксирів – триває, йшлося у звітності компанії в лютому 2023 року.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні