Категорія
Новини
Дата

«Моя мрія». Президент «Київстару» прокоментував проведення IPO на західному майданчику

Президент «Київстару» Олександр Комаров хотів би після війни провести велике українське IPO на західному майданчику. Про це він розповів в інтерв’ю Forbes

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти 

  • Інвестор телекомунікаційного холдингу Veon, американський хедж-фонд Shah Capital Management, у квітні цього року пропонував провести IPO «Київстару» або виділити українського оператора в окрему компанію. 
  • Як зазначив президент «Київстару» Олександр Комаров, це підвищує частку акцій в обігу на публічних майданчиках і цікавість з боку інвесторів. Особливо, коли компанія розміщується на локальних біржах. 
  • Водночас він підкреслив, що під час війни вихід оператора на будь-яку міжнародну біржу – неможливий. 
  • «Під час війни будь-яке IPO – це IPO з якимось неймовірним дисконтом. І тоді велике питання, а навіщо воно потрібне? Все ж таки IPO – це про підвищення вартості, про залучення нового капіталу і так далі», – зазначив Комаров. 
  • Водночас у Veon не розглядають опцію продажу бізнесу стратегічному інвестору. Холдинг сфокусований на розвитку бізнесу на шести ринках, де він знаходиться.

Контекст 

У Shah Capital Management були здивовані, що акції Vеон перебували на рівні близько $19 за штуку, та пропонували підвищити їхню вартість за рахунок низки кроків, серед яких і IPO «Київстару». 

Для первинного розміщення мобільному оператору пропонували розглянути варіанти Варшавської фондової біржі або NASDAQ.

Усі ці дії Shah Capital Management пропонував провести після продажу головного російського активу – компанії «Вимпелком». 

Телекомунікаційний холдинг Veon закрив угоду з продажу російських активів 9 жовтня 2023 року. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні