Категорія
Новини
Дата

Власник «Київстару» продав російського телеком-оператора топменеджменту за $2,1 млрд

Топменеджери російського телеком-оператора «Вимпелком» (бренд «Білайн») підписали угоду про викуп 100% компанії у Veon. Про це повідомляє ТАСС з посиланням на заяву «Вимпелкому»

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Сума продажу — 130 млрд рублів ($2,1 млрд). Операцію завершать не пізніше 1 червня 2023 року.
  • Veon на початку листопада оголосили, що розпочала процес конкурентного продажу своїх активів у Росії — ПАТ «Вимпелком».
  • Раніше Bloomberg писав, що Veon може заморозити розвиток мережі в Росії через санкції, а за її межами веде переговори про продаж вишок.

Контекст

«Вимпелком» засновано у 1992 році, з 2009 року компанія входила до складу Veon. «Вимпелком» під маркою «Билайн» надає послуги стільникового та фіксованого звʼязку, дротового та бездротового доступу в інтернет. Veon повідомляв у звітності за другий квартал 2022 року, що російські активи приносять холдингу більше половини виручки — понад $1 млрд.

LetterOne Investment Holdings (входить до «Альфа-Груп»), заснована російським бізнесменом Михайлом Фрідманом, володіє 47,9% акцій Veon. Після того, як Михайло Фрідман потрапив під санкції ЄС та Великої Британії, він вийшов із рад директорів Veon та LetterOne.

Veon належить український оператор «Київстар». «Київстар», що мав 26 млн користувачів на початку року, втратив понад 1 млн абонентів від початку повномасштабної війни, розповідав Forbes президент «Київстару» Олександр Комаров.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні