Категорія
Новини
Дата

Veon і «Вимпелком» завершують угоду. Власник «Київстару» залишить Росію до середини жовтня

Нідерландський холдинг Veon (власник «Київстару») погодив з менеджментом «Вимпелкому» зміни у договорі купівлі-продажу своїх російських активів, йдеться у повідомленні холдингу. Veon очікує, що угода буде закрита до 13 жовтня.

⚡️Ми дуже хочемо, щоб наші читачі знали більше, створювали більше і заробляли більше. Тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом SMART до 19.05 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Зміни у договорі стосуються розрахунків. Сторони уточнили, що угода оплачується через передачу на баланс структури Veon євробондів холдингу, придбаних «Вимпелкомом» у російських інвесторів. Ця структура володітиме облігаціями до їх анулювання або погашення.
  • Регулятори США та інших країн погодили передачу приблизно 95% таких облігацій Veon Holdings. Решту облігацій Veon Holdings переведуть, як тільки буде отримано схвалення регулюючих органів, що може статися після закриття угоди, йдеться у повідомленні.
  • Veon очікує, що всі формальності, необхідні для закриття угоди з продажу, будуть завершені до 13 жовтня – закінчення терміну погашення облігацій Veon Holding, випущених у жовтні 2023 року.

Ключова цитата

«Я задоволений прогресом, якого ми досягли у нашому виході з Росії, попри складність угоди. Наша стратегія виходу є оптимальним рішенням для всіх наших зацікавлених сторін – наших клієнтів, співробітників, кредиторів та інвесторів у всьому світ», – прокоментував генеральний директор VEON Group Каан Терзіоглу.

Контекст

Veon була заснована в Москві у 1992 році як «Вимпелком» (бренд «Білайн»), один із перших операторів стільникового звʼязку в країні. На сьогодні це голландська телекомунікаційна компанія, яка обслуговує понад 220 млн клієнтів у восьми країнах. 25% Veon належить Letterone Holdings Михайла Фрідмана та Петра Авена. В Україні група представлена мобільним оператором «Київстар».

На початку серпня минулого року Veon заявила, що заморозить розвиток мережі в РФ через санкції, а за її межами веде переговори про продаж вишок.

За оцінкою Veon, за підсумками другого кварталу 2022 року, на Росію припадало більше половини доходу холдингу – понад $1 млрд.

На початку листопада 2022 року Veon вирішив продати свій російський бізнес – мобільний оператор «Вимпелком». А наприкінці місяця топменеджери російського телеком-оператора підписали угоду про викуп 100% компанії у Veon.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні