Категорія
Новини
Дата

«Мрія» зʼявиться у новій версії Microsoft Flight Simulator. «Антонов» уклав ліцензійний договір

1 хв читання

ДП «Антонов» та корпорація Microsoft уклали ліцензійний договір на право використання марки Ан-225 «Мрія» в новій версії продукту Microsoft Flight Simulator, повідомляє пресслужба підприємства. Кожен користувач цього симулятора зможе відчути себе пілотом українського літака. 

Ключові факти

  • Згідно із повідомленням, Microsoft звернулася до компанії «Антонов» з ініціативою відродити в цій грі Ан-225 у вигляді, максимально наближеному до оригіналу. ДП зі свого боку активно включилося в процес реалізації цієї ідеї.
  • «Ми хотіли запустити цю версію саме на річницю руйнування літака, до 27 лютого. Наше бажання – зробити все можливе для відновлення Ан-225. Ми плануємо перераховувати кошти ДП «Антонов», яке буде відбудовувати цей потужний літак», – сказав голова Microsoft Flight Simulator Йорг Ньюман.
  • Зазначається, що командир екіпажу Ан-225, шеф-пілот Дмитро Антонов протестував нову гру від Microsoft і відзначив високий професіоналізм команди, яка працювала над розробкою.
  • Наразі ДП виконує комплекс розрахунково-дослідних робіт з метою розробки програми відбудови «Мрії», яка буде виконуватися після перемоги України.

Контекст

Наприкінці лютого ДП «Антонов» повідомило про втрату найбільшого у світі транспортного літака «Мрія». Він постраждав під час боїв за аеропорт Гостомель, який намагалися захопити російські окупанти.

ДП «Антонов» оцінює свої збитки через війну в понад $1 млрд, плюс найбільший у світі транспортник Ан-225 «Мрія». Інфраструктуру аеродрому та льотно-випробувальної бази майже повністю зруйновано: унікальні ангари, побудовані спеціально для технічного обслуговування «Русланів» і «Мрії», лабораторії та інші споруди. Близько $500 млн необхідно на реконструкцію аеродрому. Інше – витрати на відновлення парку літаків, які постраждали в результаті окупації Гостомеля російськими військами.

«Антонов» розпочав конструкторські роботи в напрямі виробництва нового літака Ан-225 «Мрія». За наявною експертною оцінкою, на теперішній час є близько 30% комплектуючих, які можна використати для другого зразка літака. Вартість побудови літака оцінюється щонайменше у €500 млн. Проте про конкретну суму поки говорити зарано.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні