Категорія
Новини
Дата

«Мрія» зʼявиться у новій версії Microsoft Flight Simulator. «Антонов» уклав ліцензійний договір

ДП «Антонов» та корпорація Microsoft уклали ліцензійний договір на право використання марки Ан-225 «Мрія» в новій версії продукту Microsoft Flight Simulator, повідомляє пресслужба підприємства. Кожен користувач цього симулятора зможе відчути себе пілотом українського літака. 

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Згідно із повідомленням, Microsoft звернулася до компанії «Антонов» з ініціативою відродити в цій грі Ан-225 у вигляді, максимально наближеному до оригіналу. ДП зі свого боку активно включилося в процес реалізації цієї ідеї.
  • «Ми хотіли запустити цю версію саме на річницю руйнування літака, до 27 лютого. Наше бажання – зробити все можливе для відновлення Ан-225. Ми плануємо перераховувати кошти ДП «Антонов», яке буде відбудовувати цей потужний літак», – сказав голова Microsoft Flight Simulator Йорг Ньюман.
  • Зазначається, що командир екіпажу Ан-225, шеф-пілот Дмитро Антонов протестував нову гру від Microsoft і відзначив високий професіоналізм команди, яка працювала над розробкою.
  • Наразі ДП виконує комплекс розрахунково-дослідних робіт з метою розробки програми відбудови «Мрії», яка буде виконуватися після перемоги України.

Контекст

Наприкінці лютого ДП «Антонов» повідомило про втрату найбільшого у світі транспортного літака «Мрія». Він постраждав під час боїв за аеропорт Гостомель, який намагалися захопити російські окупанти.

ДП «Антонов» оцінює свої збитки через війну в понад $1 млрд, плюс найбільший у світі транспортник Ан-225 «Мрія». Інфраструктуру аеродрому та льотно-випробувальної бази майже повністю зруйновано: унікальні ангари, побудовані спеціально для технічного обслуговування «Русланів» і «Мрії», лабораторії та інші споруди. Близько $500 млн необхідно на реконструкцію аеродрому. Інше – витрати на відновлення парку літаків, які постраждали в результаті окупації Гостомеля російськими військами.

«Антонов» розпочав конструкторські роботи в напрямі виробництва нового літака Ан-225 «Мрія». За наявною експертною оцінкою, на теперішній час є близько 30% комплектуючих, які можна використати для другого зразка літака. Вартість побудови літака оцінюється щонайменше у €500 млн. Проте про конкретну суму поки говорити зарано.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні