Категорія
Новини
Дата

МВФ запускає Фонд розбудови спроможностей для України

Міжнародний валютний фонд оголосив про запуск Фонду розбудови спроможностей для України, на який донори вже виділили $14 млн, повідомив очільник Національного банку України Андрій Пишний.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, Diia.City United, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • «Сьогодні МВФ оголосив про запуск Фонду розбудови спроможностей для України. Він охопить потреби реалізації плану з розвитку потенціалу нашої країни, успішного здійснення реформ», – написав він.
  • За його словами, у двох останніх меморандумах України з МВФ вказано, що «основний фокус буде на збереженні макроекономічної, зовнішньої та фінансової стабільності для того, щоб зміцнити спроможність України на її шляху до перемоги».
  • У цій спільній ініціативі важливими є кілька напрямів – міжнародна фінансова допомога, реформування української економіки, зміцнення інституційної спроможності органів влади.
  • «МВФ вкотре підтвердив своє лідерство у процесі мобілізації фінансової допомоги для України. Наразі донори вже виділили $14 млн. Ціль – зібрати $65 млн», – написав очільник НБУ.

Контекст

2 жовтня до України вперше за понад три роки прибула з візитом місія МВФ. А вже 4 жовтня керівництво фонду повідомило про відновлення роботи постійного представництва МВФ в Україні.

Українській владі вдалося досягнути суттєвого прогресу у виконанні зобов’язань за програмою розширеного фінансування, проте все ще залишається «важлива робота», заявив голова місії МВФ в Україні Гевін Грей.

Міжнародний валютний фонд під час підготовки до другого перегляду програми розширеного фінансування (EFF) зазначив про щонайменше три важливі досягнення України, пов’язані зі стабілізацією економіки. Про це сказала 12 жовтня директорка-розпорядниця фонду Крісталіна Георгієва на пресконференції в Марракеші.

Раніше МВФ повернув довгостроковий прогноз щодо України до огляду світової економіки (World Economic Outlook), згідно з ним ВВП України у 2023 році зросте на 2%.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні