Категорія
Новини
Дата

МВФ відновив роботу свого представництва в Україні

1 хв читання

Міжнародний валютний фонд відновив роботу свого постійного представництва в Україні, повідомила директор-розпорядник Фонду Крісталіна Георгієва. Установа розташована в Києві.

Ключові факти

  • «Я рада оголосити про відкриття постійного представництва МВФ у Києві, оскільки ми продовжуємо поглиблювати нашу взаємодію з Україною», – написала вона.
  • Георгієва також оприлюднила фото з офісу, де зображена команда МВФ на чолі з заступницею директора Європейського департаменту МВФ Умою Рамакрішнан, а також керівництво Міністерства фінансів України та Національного банку.
МВФ відновив роботу свого представництва в Україні /Фото 1

Фото: Twitter / Крісталіна Георгієва

Контекст

На початку липня Програму розширеного фінансування (EFF) МВФ для України доповнено чотирма маяками: про Бюджетний кодекс, програму кредитування «5-7-9», Державну податкову та митну служби, Оператора ГТС. 

МВФ вніс до меморандуму нові маяки, реалізація яких покликана посилити в найближчій перспективі макроекономічну та фінансову стабільність України й додати імпульсу реформам. 

Зокрема, до кінця вересня Україна має відновити статті Бюджетного кодексу про середньострокове бюджетне планування для підготовки бюджету на 2024 рік.

Верховна Рада 27 липня ухвалила законопроєкт про внесення змін до Бюджетного кодексу щодо забезпечення передбачуваності бюджетної політики та посилення боргової стійкості. Це – одна з головних умов програми з МВФ на $15,6 млрд.

25 вересня делегація українських високопосадовців розпочала у Варшаві перемовини з місією Міжнародного валютного фонду щодо підготовки до другого перегляду програми розширеного фінансування.

2 жовтня до України вперше за понад три роки прибула з візитом місія Міжнародного валютного фонду. Під час зустрічі сторони обговорили кроки, необхідні для реалізації чотирирічної програми з Фондом на суму $15,6 млрд.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні