Категорія
Новини
Дата

Місія МВФ прибула в Україну вперше за понад три роки

До України вперше за понад три роки прибула з візитом місія Міжнародного валютного фонду, повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль. Під час зустрічі сторони обговорили кроки, необхідні для реалізації чотирирічної програми з Фондом на суму $15,6 млрд.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • За словами очільника уряду, Україна тісно співпрацює з партнерами у питанні впровадження реформ і продовжує роботу щодо розвитку економіки. 
  • «Розповів про наші основні напрямки, зокрема це залучення інвестицій, програми підтримки малого й середнього бізнесу, державно-приватне партнерство», – написав Шмигаль. 
  • Сторони обговорили спільну роботу в межах Багатосторонньої координаційної платформи донорів.
  • Премʼєр проінформував місію про потреби України у коштах для покриття дефіциту бюджету та окремо про потреби на відновлення.
Місія МВФ прибула в Україну вперше за понад три роки /Фото 1

Контекст

На початку липня Програму розширеного фінансування (EFF) МВФ для України доповнено чотирма маяками: про Бюджетний кодекс, програму кредитування «5-7-9», Державну податкову та митну служби, Оператора ГТС. 

МВФ вніс до меморандуму нові маяки, реалізація яких покликана посилити в найближчій перспективі макроекономічну та фінансову стабільність України й додати імпульсу реформам. 

Зокрема, до кінця вересня Україна має відновити статті Бюджетного кодексу про середньострокове бюджетне планування для підготовки бюджету на 2024 рік.

Верховна Рада 27 липня ухвалила законопроєкт про внесення змін до Бюджетного кодексу щодо забезпечення передбачуваності бюджетної політики та посилення боргової стійкості. Це – одна з головних умов програми з МВФ на $15,6 млрд.

25 вересня делегація українських високопосадовців розпочала у Варшаві перемовини з місією Міжнародного валютного фонду щодо підготовки до другого перегляду програми розширеного фінансування.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні