Категорія
Новини
Дата

На газопроводі «Північний потік – 2» сталася розгерметизація у водах Данії

Компанія Nord Stream 2 AG зафіксувала різке падіння тиску на одній з ниток російського газопроводу «Північний потік – 2». Пізніше оператор підтвердив дані данського регулятора про місце розгерметизації, пише «Інтерфакс».

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Тиск у газопроводі за ніч упав з 300 до 7 барів. Оператор розцінює це як надзвичайну пригоду.
  • Встановлено, що надзвичайна пригода сталася в данській винятковій економічній зоні на південний схід від Борнхольма, йдеться в повідомленні компанії. 
  • Берегові служби встановили охоронну зону радіусом 5 морських миль.

Контекст

Оператор раніше повідомив, що в ніч на 26 вересня диспетчер берегового майданчика «Північного потоку – 2» зафіксував різке падіння тиску в лінії А. Про те, що сталося, було поінформовано берегові служби Німеччини, Данії, Швеції, Фінляндії та Росії. Потім морське управління Данії повідомило, що витік, імовірно, був біля берегів Борнхольма, одразу за межами територіальних вод країни, у винятковій економічній зоні Данії.

«Північний потік – 2» потужністю 55 млрд куб. м газу на рік проходить від компресорної станції «Словʼянська» у Кінгісепському районі Ленінградської області Росії до балтійського узбережжя Німеччини. Наразі обидві нитки магістралі заповнені газом та готові до роботи. Проте влада ФРН зупинила сертифікацію газопроводу, а США внесли проєктну компанію Nord Stream 2 AG до списку санкцій. 

У вересні 2022 року президент країни-агресора Путін заявляв, що газопровід готовий до запуску за потреби. Він також казав, що країнам ЄС слід зняти санкції з «Північного потоку – 2» для стабілізації ситуації з постачанням газу.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні