На Херсонщині підтоплені 29 населених пунктів через підрив Каховської ГЕС, евакуйовано понад 1560 людей /Facebook ДСНС, Павло Петров
Категорія
Новини
Дата

На Херсонщині підтоплені 29 населених пунктів через підрив Каховської ГЕС, евакуйовано понад 1560 людей

Facebook ДСНС, Павло Петров

Внаслідок підриву Росією Каховської ГЕС фактично підтоплені 29 населених пунктів, із них 19 – на підконтрольній Україні території, а 10 – на тимчасово окупованій, повідомляє Міністерство внутрішніх справ. За ніч вода в Херсоні піднялась на метр, очікується, що вона продовжить прибувати і впродовж дня.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Рятувальні служби, поліція, волонтери цілодобово евакуюють людей із затоплених міст та сіл регіону, вже евакуйовано понад 1560 людей.
  • У регіоні працюють майже 1600 рятувальників та поліцейських і близько 300 одиниць спецтехніки. 
  • У МВС нагадали про виділення 1,5 млрд грн з Фонду відновлення для будівництва двох нових магістральних водогонів.
  • «Заслухали також доповіді очільників Миколаївської, Дніпропетровської та Запорізької обласних військових адміністрацій щодо прокладання водогонів, облаштування свердловин та уникнення дефіциту питної води», – повідомив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко.

Контекст

Росія підірвала Каховську ГЕС, 6 червня почалася евакуація місцевого населення з небезпечних районів. Через надзвичайну ситуацію президент Володимир Зеленський провів екстрене засідання РНБО, а також збирав ставку верховного головнокомандувача. Внаслідок підриву машинної зали зсередини Каховську ГЕС повністю зруйновано, повідомила пресслужба «Укргідроенерго».

Російська влада відкидає звинувачення в підриві ГЕС. Кремль вважає руйнування Каховської ГЕС «навмисною диверсією Києва». Вона повʼязана з відсутністю успіхів у ході контрнаступу, який «захлинається», вважає речник російського диктатора Путіна Дмитро Пєсков.

Україна має намір звертатися до Міжнародного кримінального суду після підриву Каховської ГЕС, сказав на пресконференції президент України, пише «Інтерфакс-Україна»

На відбудову Каховської ГЕС знадобиться щонайменше пʼять років і близько $1 млрд, заявив в інтервʼю Forbes керівник держкомпанії «Укргідроенерго» Ігор Сирота.

Підрив дамби Каховської ГЕС матиме серйозні наслідки для України одразу у кількох секторах – енергетиці, логістиці, промисловості та агро, повідомляє Центр економічної стратегії (ЦЕС).

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні