Категорія
Новини
Дата

На Львівщині зʼявиться новий індустріальний парк. Там вироблятимуть компʼютери

1 хв читання

У Новояворівській територіальній громаді на Львівщині зʼявиться новий індустріальний парк «Технологій та бізнесу», повідомляє Мінекономіки. Кабмін вніс майданчик до Реєстру індустріальних (промислових) парків.

Розвиток індустріальних парків є складовою економічної політики «Зроблено в Україні», покликаної стимулювати розвиток вітчизняного виробництва з високою доданою вартістю. 

Даруємо 40% знижки на річну підписку Forbes Digital. Пропозиція діє за промокодом SEPT40 до 18 вересня включно. Оформлюйте за посиланням.

Ключові факти

  • Очікується, що парк «Технологій та бізнесу» на Львівщині створить до 450 робочих місць у переробній промисловості. 
  • Зокрема, це виробництво товарів з високою доданою вартістю – комп’ютери, електрона та оптична продукція, електричне устатковання.
  • На розвиток парку передбачається залучити 210,5 млн грн інвестицій за рахунок учасників-інвесторів, а на облаштування парку – 1,4 млн грн з місцевого бюджету.
  • Ініціатором створення індустріального парку «Технологій та бізнесу» є Новояворівська міська рада. 

Контекст

Відтепер в Україні зареєстровано вже 91 індустріальний парк. Зокрема, в 2024 році це 23-й парк, який внесено до Реєстру індустріальних (промислових) парків.

Включення індустріального парку до Реєстру дає право на державне стимулювання, на яке в бюджеті на 2024 рік закладено 1 млрд грн. Зокрема, йдеться про компенсацію витрат на будівництво об’єктів інженерно-транспортної інфраструктури та витрат на підключення до електричних мереж, податкові та митні пільги тощо.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд