Категорія
Новини
Дата

На відновлення зруйнованих війною активів необхідно мінімум $188 млрд – проєкт «Росія заплатить»

Мінімальні потреби у відновленні зруйнованих активів за останній тиждень зросли на $3 млрд і сьогодні складають $188 млрд, підрахували експерти проєкту «Росія заплатить». За останній тиждень сума прямих задокументованих збитків інфраструктури зросла на $2,1 млрд і на 8 серпня складає $110,4 млрд. 

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Зростання суми потреб повʼязане зі збільшенням кількості зруйнованих та пошкоджених обʼєктів інфраструктури та сфер культури, туризму і спорту, які потребують відбудови. 
  • На відновлення зруйнованих та пошкоджених обʼєктів інфраструктури вже сьогодні потрібні щонайменше $44,6 млрд. А потреби у відновленні культурних, туристичних та спортивних споруд зросли на $700 млн і складають $2,3 млрд. 
  • У нових обрахунках найбільша зміна відбулася в оцінці збитків інфраструктури, які вже сягають $33,4 млрд. 
  • Загалом з початку війни Росії проти України пошкоджено, зруйновано або захоплено щонайменше 15 300 багатоповерхівок, 115 900 приватних будинків, 388 підприємств, 43 700 одиниць сільськогосподарської техніки, 1991 магазинів, 511 адмінбудівель, 106 100 легкових авто, 764 дитсадки, 934 медзаклади, 634 культурні споруди, 119 обʼєктів соціальної сфери.
  • На 8 серпня сума непрямих втрат галузей зросла до $129,1 млрд. У порівнянні з останніми обрахунками непрямі втрати зросли на $300 млн. 
  • Найбільша частка непрямих втрат внаслідок повномасштабної війни, яку розпочала Росія, у сфері промисловості та в українських підприємств – $29,8 млрд. На другому місці за обсягом непрямих втрат – агропромисловий комплекс та земельні ресурси, на $23,4 млрд. Ще $18,2 млрд – непрямі втрати інфраструктури. 
На відновлення зруйнованих війною активів необхідно мінімум $188 млрд – проєкт «Росія заплатить» /Фото 1

Інфографіка:

Контекст

Загальна сума потреб у відновленні враховує лише відбудову зруйнованих обʼєктів за принципом Build Back Better з урахуванням модернізації, додаткову потребу в ліквідності для відновлення діяльності підприємств. Водночас ця оцінка не враховує загальних потреб на відновлення економіки, а також додаткових потреб на модернізацію активів, які не зазнали пошкоджень та руйнувань.

За оцінками уряду, з урахуванням цих категорій, загальна потреба у фінансуванні відновлення та модернізації економіки складає $750 млрд.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні