Категорія
Новини
Дата

Біля кордону з Польщею відкрився індустріальний парк. Він має залізничну колію і виїзд на нову автотрасу до Львова

В місті Нововолинськ (Волинська область) відкрився індустріальний парк NOVO, повідомила пресслужба Мінекономіки. Він знаходиться за 20 хв їзди від Польщі, що робить його резидентів автоматично експортноорієнтованими, зазначили в уряді.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Голова керуючої компанії заявив, що вже є попередні домовленості про зобов’язання увійти в індустріальний парк з підприємствами зі сфери переробки риби, виробництва харчової продукції та логістики. 
  • В уряді покладають великі надії саме на таку модель розвитку української експортноорієнтованої промисловості в найближчі роки, зазначили в Мінекономіки.
  • За попередніми оцінками уряду, з урахуванням пільг термін окупності інвестицій у підприємство на території індустріального парку NOVO може становити 4–5 років залежно від типу бізнеса.

Контекст 

Нововолинський індустріальний парк NOVO займає територію площею 20 га. Має всі підведені комунікації: воду, газ, електроенергію. Також має залізничну колію вздовж ділянки, сам індустріальний парк виходить фасадом на нову трасу Р-15 Ковель – Володимир-Волинський – Червоноград – Жовква в напрямку Львова.

В Мінекономіки нагадали, що для резидентів індустріальних парків законом передбачені економічні стимули: 1) звільнення від імпортного ПДВ і мита при імпорті нового обладнання; 2) звільнення від податку на прибуток на 10 років у разі ведення діяльності в межах індустріального парку; 3) пільгові ставки податку на нерухомість і плати за землю від місцевої влади.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні