Категорія
Новини
Дата

Біля кордону з Польщею відкрився індустріальний парк. Він має залізничну колію і виїзд на нову автотрасу до Львова

1 хв читання

В місті Нововолинськ (Волинська область) відкрився індустріальний парк NOVO, повідомила пресслужба Мінекономіки. Він знаходиться за 20 хв їзди від Польщі, що робить його резидентів автоматично експортноорієнтованими, зазначили в уряді.

Ключові факти

  • Голова керуючої компанії заявив, що вже є попередні домовленості про зобов’язання увійти в індустріальний парк з підприємствами зі сфери переробки риби, виробництва харчової продукції та логістики. 
  • В уряді покладають великі надії саме на таку модель розвитку української експортноорієнтованої промисловості в найближчі роки, зазначили в Мінекономіки.
  • За попередніми оцінками уряду, з урахуванням пільг термін окупності інвестицій у підприємство на території індустріального парку NOVO може становити 4–5 років залежно від типу бізнеса.

Контекст 

Нововолинський індустріальний парк NOVO займає територію площею 20 га. Має всі підведені комунікації: воду, газ, електроенергію. Також має залізничну колію вздовж ділянки, сам індустріальний парк виходить фасадом на нову трасу Р-15 Ковель – Володимир-Волинський – Червоноград – Жовква в напрямку Львова.

В Мінекономіки нагадали, що для резидентів індустріальних парків законом передбачені економічні стимули: 1) звільнення від імпортного ПДВ і мита при імпорті нового обладнання; 2) звільнення від податку на прибуток на 10 років у разі ведення діяльності в межах індустріального парку; 3) пільгові ставки податку на нерухомість і плати за землю від місцевої влади.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні