Категорія
Новини
Дата

На Закарпатті націоналізують 30 російських цистерн із газом вартістю $1,16 млн

Бюро економічної безпеки (БЕБ) ініціювало націоналізацію російських 29 вагонів-цистерн із транспортування паливно-мастильних матеріалів на $1,16 млн, що належать одному з підприємств РФ. Про це повідомляє пресслужба бюро.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти:

  • «За результатами перевірочних заходів підприємств, що здійснюють транспортування паливно-мастильних матеріалів у м. Мукачево Закарпатської області, співробітники БЕБ встановили майно одного з підприємств російської федерації. Йдеться про 29 вагонів — цистерн для транспортування скрапленого газу загальною вартістю $1,16 млн (понад 35 млн грy в еквіваленті), – ідеться в повідомленні. — Зазначена інформація направлена до Фонду Державного Майна України та Укрзалізниці. На даний час, за ініціативи БЕБ, триває процедура націоналізації цього майна».
  • Ще два вагони, якими за адресою одного з підприємств також доставлялися ПММ із РФ, виявили в Івано-Франківську. Нині вони знаходяться на одній із станцій Львівської залізниці. «Після підтвердження власника, ініціюватиметься питання примусового вилучення», – зазначило Бюро.

Контекст:

Володимир Зеленський 10 березня підписав закон, який дозволяє націоналізувати все російське майно в Україні. Документ дозволяє примусово вилучати власність РФ та її резидентів без будь-якої компенсації її вартості.

Національне агентство з питань запобігання корупції склало список із 21 компаній, якими в Україні володіє держава Росія, і які будуть націоналізовані, а їхнє майно – примусово вилучене. У списку на націоналізацію — «Промінвестбанк» і «Сбербанк», «Енергомашспецсталь», «Міжнародний консорціум з управління та розвитку газотранспортної системи України», «Лисичанська нафтова інвестиційна компанія», «Газпром збут Україна», «Южніігіпрогаз», 13-й судноремонтний завод Чорноморського флоту.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні