Категорія
Новини
Дата

Заволодіння 95 млн грн під час закупівель УЗ. Ексрадника ОП Шила взяли під варту із заставою 30 млн грн

Суд обрав запобіжний захід ексочільнику департаменту СБУ та ексраднику ОП Артему Шилу у вигляді тримання під вартою на 60 діб з можливістю внесення застави у 30 млн грн, повідомляє Transparency International Ukraine. НАБУ підозрює Шила у створенні організованої групи, яка нібито заволоділа коштами під час закупівлі силових трансформаторів для «Укрзалізниці».

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Запобіжний захід Шилу обрано до 31 травня 2024 року.
  • Сторона обвинувачення просила взяти Шила під варту з альтернативою понад 50 млн грн застави.
  • Прокурор стверджував, що підозрюваний може переховуватися, зважаючи на його майновий стан і можливість виїжджати за кордон. Також він вказував на ризики впливу на свідків, а також на те, що ексрадник ОП нібито може вчинити інші злочини.
  • Під час виступу в суді Шило сказав, що не має жодного стосунку до контрактів «Укрзалізниці», пише «Суспільне».
  • Захисники Шила заперечили провину посадовця та всі ризики, зазначені прокурором. Адвокат заявляв, що тримання під вартою для офіцера СБУ Шила є передчасним і просив призначити тільки заставу. Також захист просив не обмежувати Шила від спілкування та відвідування будівель Служби безпеки України.

Контекст

Екскерівник департаменту СБУ «І» Артем Шило донедавна вів найгучніші справи проти українського бізнесу, а тепер може потрапити за ґрати. НАБУ майже два роки розслідувало можливу корупційну схему на 95 млн грн в «Укрзалізниці», в організації якої підозрюють Шила. У чому суть справи та кого ще з топів СБУ та УЗ затримали правоохоронці – у матеріалі Forbes Ukraine.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні