Категорія
Новини
Дата

«Нафтогаз» цього тижня представить кредиторам нові умови реструктуризації боргу

НАК «Нафтогаз України» запропонує інвесторам нові умови реструктуризації заборгованості за дефолтними євробондами з погашенням у 2022-му та 2026-му роках. Про це повідомив голова «Нафтогазу» Олексій Чернишов.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • За словами очільника НАК, цього тижня «Нафтогаз» планує представити пропозиції, сформовані після попередніх обговорень, на онлайн-зустрічі з інвесторами. 
  • «Як і раніше, працюємо спільно з фінансовим радником Lazard. Маємо знайти рішення, яке задовольнить усіх учасників процесу – як інвесторів, так і нашу групу компаній», – написав Чернишов. 

Контекст

У липні минулого року уряд пішов на дефолт за єврооблігаціями НАК «Нафтогаз України»

Компанія досі в стані дефолту, що ускладнює залучення коштів. Одним із перших рішень Чернишова на посаді було укладання угоди з компанією Lazard, яка допомагає в реструктуризації двох випусків єврооблігацій. Це випуск на $350 млн 2022-го і $500 млн 2026-го. Щодо випуску 2024-го вже є домовленість про реструктуризацію. 

Раніше Чернишов в інтервʼю Forbes заявив, що «Нафтогаз» планує на початку 2023-го реструктуризувати борг.

У лютому Bloomberg повідомив, що група кредиторів «Нафтогазу» відхилила його останню пропозицію щодо реструктуризації боргу за євробондами на загальну суму $835 млн.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні