Найбільший у світі завод із виробництва iPhone скоро запрацює на повну потужність після протестів працівників – Reuters /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Найбільший у світі завод із виробництва iPhone скоро запрацює на повну потужність після протестів працівників – Reuters

Getty Images

Постачальник Apple, компанія Foxconn, очікує, що його завод у Чженчжоу, який постраждав від COVID, відновить виробництво на повну потужність приблизно наприкінці грудня – на початку січня, пише Reuters із посиланням на джерело. Минулого місяця протест робітників порушив роботу заводу.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Завод у Чженчжоу бореться зі строгими обмеженнями через COVID-19, які викликали невдоволення робітників умовами на заводі. 
  • Виробництво техніки Apple було перервано напередодні Різдва та січневих новорічних свят, і багатьом працівникам довелося або ізолюватися для боротьби з поширенням вірусу, або залишити завод. Foxconn не розкрив подробиць про вплив збоїв на свої виробничі плани чи фінанси.
  • Аналітики кажуть, що Foxconn збирає близько 70% iPhone, а завод у Чженчжоу виробляє більшість моделей преміумкласу, включно з iPhone 14 Pro.
  • Зазначається, що виробництво нині поступово відновлюється, і йде набір нового персоналу. 
  • «Якщо набір пройде успішно, то для відновлення повноцінного виробництва може знадобитися близько трьох-чотирьох тижнів», – повідомило джерело, вказавши на період з кінця грудня до початку січня.
  • Друге джерело Foxconn, знайоме з ситуацією, сказало, що компанія сподівається відновити виробництво в повному обсязі «якнайшвидше», але не змогло назвати терміни.

Контекст

Раніше стало відомо, що Apple запускає виробництво iPhone 14 в Індії набагато раніше, ніж очікувалося, – лише через три тижні після його презентації. Компанія прагне диверсифікувати виробництво своєї техніки. Корпорація зможе виробляти кожен четвертий iPhone в Індії до 2025 року, повідомили аналітики JPMorgan. Технологічний гігант переносить частину виробництва з Китаю на тлі зростання геополітичної напруженості та жорсткої боротьби з COVID-19 у країні.

Виробництво iPhone компанії Apple Inc. може впасти майже на третину на заводі в Китаї наступного місяця через жорсткі карантинні обмеження щодо COVID-19. Головний завод Foxconn у Чженчжоу, в центральному Китаї, на якому працює близько 200 000 осіб, опинився під жорсткими обмеженнями через поширення COVID-19.

Як повідомляє аналітика тайбейської компанії Fubon Research, Foxconn є найбільшим виробником iPhone для Apple, виробляючи 70% світових поставок iPhone, що, відповідно, становить 45% доходу тайваньської фірми. Відповідно до строгої політики Китаю щодо боротьби з COVID-19, заводам дозволяється залишатися відкритими за умови, що вони працюють за системою «замкнутого циклу», коли персонал живе й працює на місці. Компанії кажуть, що такі домовленості створюють численні труднощі.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні