Категорія
Новини
Дата

Виробництво iPhone на одному з найбільших у світі заводів може впасти на 30% через коронавірус – Reuters

Виробництво iPhone компанії Apple Inc може впасти майже на третину на заводі в Китаї у наступному місяці через жорсткі карантинні обмеження щодо COVID-19, пише Reuters.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Виробник Foxconn, який офіційно називається Hon Hai Precision Industry Co Ltd, працює над збільшенням виробництва на іншому заводі в місті Шеньчжень, щоб компенсувати дефіцит, сказало джерело. Його головний завод у Чжэнчжоу в центральному Китаї, на якому працює близько 200 000 осіб, опинився під жорсткими обмеженнями через розповсюдження COVID-19.
  • Foxconn заявила, що бере ситуацію під контроль і буде координувати резервне виробництво з іншими заводами, щоб зменшити будь-який потенційний вплив. 
  • Як повідомляє в цьому місяці аналітика тайбейської компанії Fubon Research, Foxconn є найбільшим виробником iPhone для Apple, виробляючи 70% світових поставок iPhone, що, в свою чергу, становить 45% доходу тайваньської фірми.
  • Foxconn також виробляє пристрій в Індії, але його завод в Чженчжоу збирає більшу частину світової продукції. Інше джерело, знайоме із ситуацією, сказало, що на заводі в Чженчжоу залишилося багато робітників, і що виробництво продовжується.
  • Відповідно до строгої політики Китаю щодо боротьби з COVID-19, заводам дозволяється залишатися відкритими за умови, що вони працюють за системою «замкнутого циклу», коли персонал живе й працює на місці. Компанії кажуть, що такі домовленості створюють численні труднощі.
  • Foxconn не повідомляв, чи був у кого-небудь із робочих на обʼєкті в Чженчжоу діагностований COVID-19. 19 жовтня влада повідомила про 264 випадки місцевої передачі COVID-19 у Чженчжоу, столиці центральної провінції Хенань.
  • У травні шанхайський завод іншого постачальника Apple, збирача MacBook, Quanta Computer Inc також постраждав після виявлення випадків COVID-19 серед робітників, незважаючи на те що була впроваджена замкнута система.

Контекст

Раніше стало відомо, що Apple запускає виробництво iPhone 14 в Індії набагато раніше, ніж очікувалося, лише через три тижні після його презентації. Компанія прагне диверсифікувати виробництво своєї техніки. Корпорація зможе виробляти кожен четвертий iPhone в Індії до 2025 року, повідомили аналітики JPMorgan. Технологічний гігант переносить частину виробництва з Китаю на тлі зростаючої геополітичної напруженості та жорсткої боротьби з COVID-19 у країні.

Водночас Apple відмовилася від планів збільшення виробництва смартфонів iPhone 14 через слабкий попит. Згодом Apple Inc. повідомила, що скорочує виробництво iPhone 14 Plus через слабкий попит на модель середнього класу.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні