Категорія
Новини
Дата

Найкращий фільм, «відкриття року» і сценарій. Фільм «Стоп-Земля» Катерини Горностай отримав 12 відзнак кінопремії «Золота дзиґа» 

Стрічка «Стоп-Земля» режисерки Катерини Горностай перемогла в номінації «Найкращий фільм» VI Національної Кінопремії «Золота дзиґа». Крім цієї, фільм здобув відзнаки у ще 11 номінаціях, йдеться на сторінці Української кіноакадемії.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Фільм «Стоп-Земля» відзначили «Золотою Дзиґою» за найкращу режисерську роботу та найкращий сценарій, а його режисерку Катерину Горностай назвали «Відкриттям року».  
  • Перемогу в номінації «Найкращий фільм» Горностай здобула із продюсерами стрічки Віталієм Шереметьєвим, Ольгою Бесхмельниціною, Наталією Лібет та Вікторією Хоменко.
  • «Стоп-Земля» також отримала відзнаки за найкращий фільм, монтаж, чоловічу роль другого плану, роботу художника-постановника, спецефекти, пісню, музику, дизайн костюмів і грим.

Контекст 

Сюжет стрічки розповідає історію підлітків, які навчаються у київській школі, та «по-своєму переживають напружену шкільну буденність», йдеться у синопсисі фільму. Головна героїня 16-річна Маша закохується у однокласника Сашу та мусить вийти із зони комфорту, щоб з’ясувати взаємність цих почуттів.

В українському прокаті «Стоп-Земля» зібрала понад 4 млн грн, свідчать дані DzygaMDB. У другий вікенд фільм зібрав більше, ніж у перший – 1,2 млн грн проти 957 000 грн, йдеться на офіційній сторінці фільму.

«Найкращим документальним фільмом» за версією VI Національної Кінопремії «Золота Дзиґа» став фільм Аліни Горлової «Цей дощ ніколи не скінчиться». Торік Горлова стала учасницею списку Forbes «30 до 30: обличчя майбутнього».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні