Категорія
Новини
Дата

Кінопремія «Золота дзиґа» назвала стрічку Аліни Горлової найкращим документальним фільмом 2023-го. Режисерка – учасниця списку Forbes «30 до 30»  

«Цей дощ ніколи не скінчиться» Аліни Горлової здобув перемогу в номінації «Найкращий документальний фільм» VI Кінопремії «Золота дзиґа». Про це йдеться на сторінці кінопремії.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Стрічка Аліни Горлової змагалась у номінації «Найкращий документальний фільм» із стрічками «Зошит війни» Романа Любого та «Терикони» Тараса Томенка. Продюсер фільму-переможця – Максим Наконечний, який є режисером драми «Памфір».
  • Сюжет документального фільму «Цей дощ ніколи не скінчиться» розповідає про 20-річного Андрія Сулеймана, який з родиною переїхав із Сирії до України. Він шукав мирного життя, а натомість знову опинився на війні – цього разу на Донбасі. Сулейман стає волонтером «Червоного Хреста» та продовжує жити в епіцентрі воєнних дій. 

Контекст

«Цей дощ ніколи не скінчиться» переміг на конкурсі дебютів найбільшого у світі фестивалю документального кіно IDFA (Нідерланди) і взяв перші місця на фестивалях у Чехії, Німеччині, Італії, Ірландії та Ісландії.

«Аліна Горлова – одна з найбільш перспективних режисерок нового покоління. Задокументовані нею матеріали вторгнення стануть фільмами, які представлятимуть Україну у світі та допоможуть українцям пережити травми», – каже програмерка фестивалю Docudays UA Дар’я Бассель. Торік Горлова стала учасницею списку Forbes «30 до 30: обличчя майбутнього».

Горлова працює на передовій та у прифронтовій зоні, фіксуючи життя під час війни. За 10–20 років вона мріє заснувати тут школу кіно.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні