Кадр з фільму «20 днів у Маріуполі». Фото: «Артхаус Трафік» /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

«20 днів у Маріуполі» став найкасовішим документальним фільмом в Україні лише за чотири дні

Кадр з фільму «20 днів у Маріуполі». Фото: «Артхаус Трафік» Фото Getty Images

Стрічка «20 днів у Маріуполі» Мстислава Чернова стала найкасовішим документальним фільмом в Україні. Лише за чотири дні вона зібрала понад 531 000 грн, повідомив Forbes кінодистриб’ютор «Артхаус Трафік».  

Ключові факти

  • З 31 серпня по 3 вересня документальний фільм «20 днів у Маріуполі» зібрав бокс-офіс понад 531 000 грн. Його подивилися понад 4000 людей.
  • Стрічка Чернова обігнала попереднього рекордсмена – документальний фільм «ЮКІ» Володимира Мули, загальний бокс-офіс якого становить понад 500 000 грн. За майже рік на великому екрані його подивилося близько 5000 людей, пише AIN. Прокат фільму вже завершено.

Контекст

Над фільмом «20 днів у Маріуполі» працювала продюсерка Василіса Степаненко, яка потрапила в цьогорічний список «30 до 30» від Forbes. Разом із Черновим і Степаненко в оточеному Маріуполі працював воєнний фотограф Євген Малолєтка.

Команда зустріла початок повномасштабного вторгнення у Маріуполі. «Шок від жорстокості, з якою росіяни руйнували не лише будинки, а й долі безлічі маріупольців, журналісти пережили разом з усіма», – йдеться у синопсисі фільму. На 21-й день після початку вторгнення їм вдалося виїхати через гуманітарний коридор. 

8 травня Малолєтка, Чернов і Василіса Степаненко стали лауреатами Пулітцерівської премії. Вони отримали нагороди за екстрену фотозйомку та громадські заслуги як працівники американського медіа Associated Press.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні