Категорія
Новини
Дата

Найважча ситуація з енергетикою у Харкові й Одесі, на Дніпропетровщині та Миколаївщині – «Укренерго»

На сьогодні найважча ситуація з енергозабезпеченням у Харкові й Одесі, на Криворіжжі та Миколаївщині. Про це повідомив голова НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький. Міненерго повідомило про погодинні та аварійні відключення у кількох областях.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Минулої доби за вказівками диспетчерів НЕК «Укренерго» застосовувалися погодинні та аварійні відключення електроенергії на Одещині, Харківщині, Дніпропетровщині та у пікові години у Хмельницькій області, повідомила пресслужба Міненерго. 
  • Наразі важка ситуація у Харкові, Одесі, на Криворіжжі та Миколаївщині. Але загрози негативних наслідків для енергопостачання всієї України немає, сказав в ефірі «Української правди» Кудрицький. 
  • За його словами, сьогодні вранці «Укренерго» збільшило спроможності надійного живлення міста Одеса, на ранок енергетикам вдалося стабілізувати ситуацію в енергосистемі, що дало можливість повернутися до графіків планових відключень. 
  • «Після атаки по Кривому Рогу ми також плануємо ситуацію вирівняти. Ну і найгірша ситуація насправді у Харкові. Там ворог балістикою намагався знищити практично всі об’єкти магістрального рівня, які є і які живлять місто. Це кілька наших підстанцій, через які ми передаємо електрику в місто, і також електростанції місцеві, там треба трошки більше часу на відновлення», – зазначив голова «Укренерго».
  • Міненерго повідомило, що дефіциту електроенергії немає, аварійна допомога не залучатиметься. На поточну добу планується комерційний імпорт електроенергії.

Контекст

Пізно ввечері 24 березня росіяни атакували Одесу кількома групами ударних безпілотників з акваторії Чорного моря. Внаслідок пошкоджень енергетичної інфраструктури частину Одеси було знеструмлено. 

В Одесі та Одеському районі через пошкодження росіянами високовольтного енергообʼєкта НЕК «Укренерго» застосовуються екстрені відключення світла.

Енергетики вже відновили електропостачання для обʼєктів критичної інфраструктури. Однак ситуація залишається складною. 

25 березня на 19:00 в Одесі більш ніж у 300 000 абонентів була відсутня електроенергія, повідомив голова ОВА Олег Кіпер.

23 березня у Харкові та області без світла залишалися 275 000 споживачів, при цьому відновили електропостачання у 440 000 споживачів. 24 березня у Харкові запровадили погодинні обмеження електроенергії для 200 000 абонентів.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні