Категорія
Новини
Дата

Росія знову атакувала дронами енергетичну інфраструктуру. В Одесі – екстрені відключення світла

В ніч на 25 березня Росія продовжила прицільно бити по енергетичній інфраструктурі, повідомляє «Укренерго». Вночі російські БПЛА атакували дві підстанції в південному регіоні. Щоб зменшити навантаження на мережу в Одесі не працюватиме електротранспорт, також обмежено споживання промисловості.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Повітряні сили ЗСУ повідомили, що вночі ППО знищила 8 із 9 ударних БпЛА типу «Shahed», якими РФ атакувала із мису Чауда (Крим). По 4 «Шахеди» було знищено у межах Миколаївської та Одеської областей.
  • Через пошкодження обладнання по Одесі та області енергетики вимушені збільшити періоди обмеження споживання. Згідно із повідомленням, це необхідно для захисту вцілілого обладнання від перевантаження, яке може викликати додаткові технологічні пошкодження.
  • ДТЕК уточнює, що внаслідок пошкодження одного із високовольтних енергообʼєктів НЕК «Укренерго» без світла залишилися жителі Пересипського району Одеси.
  • Водночас енергетикам вже вдалося відновити електропостачання для обʼєктів критичної інфраструктури.
  • «Однак ситуація залишається складною. В Одесі та Одеському районі застосовуються екстрені відключення», – сказано у повідомленні.
  • Щоб зменшити навантаження на мережу сьогодні в місті не працюватиме електротранспорт, також обмежено споживання промисловості.
  • У Миколаївській області ворог також поцілив по енергетичному об’єкту, спалахнула пожежа, яку оперативно ліквідували.

Контекст

Росія в ніч на 22 березня здійснила наймасштабнішу за останній час атаку на енергетичні обʼєкти України. Загалом ворог застосував 151 засіб повітряного нападу, повідомило Командування повітряних сил ЗСУ. В результаті протиповітряного бою знищено 92 повітряні цілі. Під удар потрапила Дніпровська ГЕС та інші обʼєкти енергетики по всій Україні. 

В ніч на 24 березня Росія здійснила чергову комбіновану атаку на Україну. Сили ППО працювали у Київській, Львівській, Дніпропетровській областях. Були влучання в обʼєкти критичної інфраструктури. За даними командування повітряних сил, над Україною збито 18 ракет та 25 «Шахедів».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні