Категорія
Новини
Дата

«Потрібна доба». Шмигаль розповів, як відновлюватимуть електропостачання після російського обстрілу

Після масованого обстрілу РФ енергетичних обʼєктів є проблеми в кількох регіонах, повідомив премʼєр-міністр Денис Шмигаль на засіданні уряду. За його словами, світло повертатимуть у три етапи, для заживлення всіх побутових споживачів потрібна доба.

Ключові факти

  • Премʼєр повідомив, що внаслідок атаки було уражено близько 20 підстанцій, електростанції, зокрема ДніпроГЕС. 
  • Водночас нині енергосистема цілісна й працює стабільно завдяки додатковому захисту енергооб’єктів. Дефіциту потужностей немає і не прогнозується.
  • Ремонтні бригади працюють, аби відновити електропостачання в українських домівках.
  • Він зазначив, що світло повертатимуть у три етапи. Спершу заживлять критичну інфраструктуру, після чого населення, а потім промисловість.
  • «Попередньо нам потрібна доба, аби заживити всіх побутових споживачів. Усе поступово відновимо», – заявив очільник Кабміну.

Контекст

Росія в ніч на 22 березня здійснила наймасштабнішу за останній час атаку на енергетичні обʼєкти України. Під удар потрапила Дніпровська ГЕС, у низці областей є перебої зі світлом. Ворог випустив по Україні понад 60 «шахедів» і майже 90 ракет різних типів, заявив президент Володимир Зеленський.

Загалом ворог застосував 151 засіб повітряного нападу, повідомило Командування повітряних сил ЗСУ. В результаті протиповітряного бою знищено 92 повітряні цілі.

Станом на 16:00 найскладніша ситуація із світлом у Харкові. Через значні пошкодження залишаються знеструмленими близько 600 000 споживачів, повідомляло Міненерго. Триває робота над заживленням критичної інфраструктури міста.

Також залишаються мережеві обмеження для споживачів на Одещині (обмеження більш як для 230 000 споживачів) та Дніпропетровщині (відключено 150 000 споживачів, обмеження застосовуються більш ніж для 10 000 абонентів). На Хмельниччині після масштабного знеструмлення (близько 200 000 залишалися без світла) без електроенергії понад 2000 абонентів. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні