Категорія
Новини
Дата

«Назвати штатними умовами важко». У Vodafone удвічі виріс трафік на сайті, і втричі – у додатку

У системах Vodafone спостерігається сплеск трафіку у зв’язку з технічною аварією та зупинкою роботи мережі «Київстар», повідомив Forbes мобільний оператор.

Ключові факти

  • За даними Vodafone, навантаження на сайт збільшилось вдвічі, а застосунок відчуває майже трикратне навантаження через суттєве збільшення кількості користувачів. Через велике навантаження на канали обслуговування у деяких абонентів можуть виникати обмеження в доступі до застосунку My Vodafone.
  • Фахівці компанії вже працюють, щоб забезпечити стабільність роботи сервісів. «Мережа і всі сервіси працюють, та назвати штатними умовами це важко», – повідомив мобільний оператор.
  • У соцмережах Vodafone користувачі скаржаться не лише на проблеми з роботою додатку, а й на те, що гроші не надходять на рахунки.
  • У Vodafone повідомили про значне збільшення навантаження на систему приймання платежів. У мобільному операторі зазначили, що через це можливі затримки зарахування платежів на баланс, а також таймаути чи помилки на платіжних сторінках при виконанні поповнення.

Контекст

Зранку, 12 грудня, абоненти мобільного оператора «Київстар» з усієї України не можуть скористатися послугами мобільного звʼязку та доступом в інтернет через масштабний збій. У компанії заявили про технічні проблеми. Через збій також не працює Нацроумінг. Причиною технічного збою у роботі оператора стала хакерська атака, повідомили Forbes у пресслужбі компанії. 

За словами віцепремʼєра Олександра Кубракова, «Київстар» відновить роботу за кілька годин.

Збій у мережі мобільного оператора «Київстар» частково вплине на роботу деяких терміналів та банкоматів ПриватБанку, повідомив речник банку Олег Серга. За його словами, деякі банкомати також використовують мобільний звʼязок, але в банкоматній мережі ПриватБанку це до 5% від усієї мережі.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні