Категорія
Новини
Дата

НБУ вперше з початку великої війни дозволив продаж безготівкової валюти до 50 000 грн на місяць в одному банку

НБУ дозволив банкам продавати валюту населенню без підтвердження підстав чи зобов’язань, а також збільшив вдвічі місячний ліміт купівлі валюти для депозиту. Про це йдеться в пресрелізі Нацбанку. 

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти 

  • З 29 серпня населення зможе купувати в банках безготівкову іноземну валюту без підтвердження підстав чи зобов’язань для проведення такої операції. Такі операції здійснюватимуться за курсом, установленим банком, у межах щомісячного ліміту в розмірі 50 000 грн в еквіваленті в одному банку. 
  • Також НБУ збільшив зі 100 000 грн до 200 000 в еквіваленті щомісячний ліміт на купівлю населенням безготівкової валюти, яка розміщується на депозиті строком від трьох місяців. 
  • Такі зміни ухвалені у межах першого етапу згідно з відповідною Стратегією пом’якшення валютних обмежень
  • Державний ПриватБанк повідомив, що запустить безготівковий продаж валюти через Приват24 у межах встановленого НБУ ліміта після проведення необхідних налаштувань сервіса.

Контекст

Протягом останнього місяця долар на готівковому ринку здорожчав на гривню, вперше з квітня перевищивши рівень у 38,2 грн/$. Максимуму готівковий курс досягнув 23 серпня, після чого почав дещо знижуватися. На 29 серпня після оприлюднення рішення Національним банком курс укріпився до 38,15 грн/$.

Минулого тижня опитані Forbes аналітики заявили, що не бачать суттєвих обʼєктивних причин для девальвації гривні, однак вказали на низку локальних чинників. Зокрема, йдеться про сезонні фактори, як-от попит на валюту з боку невеликих фермерів і період відпусток, а також очікування ринку щодо послаблення обмежень від НБУ.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні