Категорія
Новини
Дата

НБУ встановив офіційний курс гривні на 4 жовтня на рівні 36,59 грн/$

Національний банк України встановив офіційний курс гривні на 4 жовтня на рівні 36,59 грн/$, йдеться в повідомленні НБУ. Це на 2 копійки вище від фіксованого курсу, який діяв з кінця липня минулого року (36,57 грн/$).

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Офіційний курс євро на 4 жовтня НБУ встановив на рівні 38,33 грн/€ в порівнянні з 38,53 грн/€ на 3 жовтня. 
  • Курс на кінець торгів на міжбанку становив близько 36,61 грн/$1, обсяг торгів – близько $540 млн, що приблизно на два порядки вище за обороти в попередні дні, коли діяв фіксований курс, пише «Інтерфакс-Україна» з посиланням на учасників ринку.

Контекст

НБУ оголосив про перехід з 3 жовтня до режиму керованої гнучкості обмінного курсу. У Нацбанку наголосили, що керована гнучкість курсу відрізняється від режиму плаваючого курсоутворення, який діяв в Україні до 24.02.2022 р. За поточного режиму НБУ продовжить ретельно контролювати ситуацію на валютному ринку та залишатиметься ключовим гравцем на ньому, пояснив регулятор. Що саме змінив Нацбанк і чи слід очікувати паніки на валютному ринку, читайте в матеріалі Forbes.

НБУ вперше з 23 лютого 2022 року почав публікувати довідковий курс гривні на міжбанківському валютному ринку.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні