Категорія
Новини
Дата

НБУ збільшив ліміт на зняття готівки з валютних рахунків в Україні та уточнив обмеження на закордонні операції

Нацбанк 21 березня збільшив ліміт на зняття готівки в Україні з рахунків у іноземній валюті та уточнив низку обмежень на транскордонні операції. Про це йдеться у повідомленні НБУ.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • НБУ збільшив щоденний ліміт на зняття готівки в Україні з валютних рахунків з 30 000 грн до 100 000 грн (в еквіваленті), повідомляє регулятор.
  • Ліміт в еквіваленті 100 000 грн також поширюється на зняття валюти за кордоном із рахунків в іноземній валюті в українських банках.
  • Щоденний ліміт у 100 000 грн на зняття коштів в Україні з гривневих рахунків залишається чинним.
  • Натомість за кордоном зняття валюти з гривневих рахунків обмежено лімітом у 100 000 грн/місяць. Це має запобігти виведенню капіталу за кордон у значних обсягах, повідомляє регулятор.

Контекст

В Україні тимчасово заборонено купувати іноземну валюту у зв’язку із запровадженням в країні воєнного стану, натомість продати валюту можна у працюючих відділеннях банків, операторів поштового звʼязку та в обмінниках, без обмежень.

НБУ з 1 березня послабив низку заборон на операції в іноземній валюті. Замість повної заборони на видачу готівкових коштів з рахунку клієнта в іноземній валюті було встановлено обмеження обсягом до 30 000 грн на день.

8 березня НБУ дозволив купувати валюту без обмежень в регіонах, які перебувають під загрозою окупації.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні