«Неконкурентоспроможні як бренд». Volkswagen скоротить штат співробітників у рамках плану зменшення витрат на €10 млрд /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

«Неконкурентоспроможні як бренд». Volkswagen скоротить штат співробітників у рамках плану зменшення витрат на €10 млрд

Getty Images

Програма економії автовиробника Volkswagen на €10 млрд включатиме скорочення персоналу, повідомили менеджери співробітникам у понеділок, 27 листопада, пише Reuters. Керівник бренду Томас Шефер попередив, що високі витрати та низька продуктивність роблять автомобілі неконкурентоспроможними.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Німецький автовиробник перебуває у процесі переговорів зі своєю виробничою радою щодо схеми скорочення витрат свого бренду VW, що є першим кроком у прагненні підвищити ефективність переходу на електромобілі.
  • «Через багато наших раніше існуючих структур, процесів і високих витрат ми більше не конкурентоспроможні як бренд Volkswagen», – заявив Шефер на нараді співробітників.
  • Раніше компанія заявляла, що планує скористатися «демографічною кривою» для скорочення штату співробітників, пообіцявши, що не вдаватися до звільнень до 2029 року. На засіданні в понеділок член ради з кадрів Гуннар Кіліан заявив, що цього можна буде досягти через угоди про частковий або достроковий вихід на пенсію.
  • Однак основну частину мети економії в €10 млрд буде досягнуто за рахунок інших заходів, окрім скорочення персоналу, додав Кіліан, а всі деталі будуть визначені до кінця року.

Контекст

У грудні минулого року Volkswagen фіксував зниження продажів електромобілів у Європі через високі ціни на енергоносії, хоча зростання в США допомагало компенсувати уповільнення.

У березні Volkswagen збільшив свій пʼятирічний інвестиційний план до €180 млрд, оскільки прагне кинути виклик лідерству Tesla Inc. у галузі електромобілів. Компанія планувала направити 68% поточних інвестицій на електрокари та програмне забезпечення.

Тоді ж Volkswagen оголосив про плани побудувати завод з виробництва акумуляторів у Канаді, перший за межами Європи, оскільки компанія прагне прискорити розширення на ключовому ринку США, планується також побудувати новий завод із виробництва електромобілів вартістю €2 млрд у Південній Кароліні.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні