Категорія
Новини
Дата

В Україні викрали понад 800 автівок за перше півріччя. Найбільше – ВАЗ, Volkswagen та Mercedes – Опендатабот

Кількість автовикрадень повертається до звичного рівня після активізації викрадачів авто на початку повномасштабного вторгнення, повідомляє Опендатабот. За перше півріччя було викрадено 809 транспортних засобів. Найвищий рівень автозлочинності – на Донеччині, Луганщині та у Запорізькій області.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Цьогоріч в Україні зберігається звична для попередніх років динаміка, за шість місяців було викрадено 809 транспортних засобів порівняно із піковими показниками минулого року.
  • Найчастіше в Україні викрадають легкові та вантажні автомобілі, а також мотоцикли – на ці транспортні засоби припадає більше 12 200 викрадень. Найпопулярнішою маркою серед автовикрадачів протягом останніх трьох років є ВАЗ – 2300 автівок, або 16% від усієї кількості, а також Volkswagen та Mercedes. 
В Україні викрали понад 800 автівок за перше півріччя. Найбільше – ВАЗ, Volkswagen та Mercedes – Опендатабот /Фото 1

Інфографіка: Опендатабот

В Україні викрали понад 800 автівок за перше півріччя. Найбільше – ВАЗ, Volkswagen та Mercedes – Опендатабот /Фото 2

Інфографіка: Опендатабот

Попередній слайд
Наступний слайд
  • Серед регіонів за кількістю автовикрадень лідирує Донецька область – 2663 за три роки. Друге і третє місця у цьому рейтингу посідають Луганська і Запорізька області – 1906 та 1454 випадків відповідно. Найменша кількість викрадень зафіксована на Івано-Франківщині, де з 2020 року офіційно зникло лише 46 транспортних засобів.
В Україні викрали понад 800 автівок за перше півріччя. Найбільше – ВАЗ, Volkswagen та Mercedes – Опендатабот /Фото 3

Інфографіка: Опендатабот

Контекст

За останні три роки в Україні було зафіксовано більш ніж 14 200 випадків викрадення авто. 

У 2022 році до правоохоронних органів з відповідними заявами звернулися 10 400 власників автівок, це 73% заяв від усього досліджуваного періоду. 

Нещодавно Опендатабот повідомив про зростання кількості порушених проваджень щодо рейдерства за перші пʼять місяців 2023 року, вона була на 12% більшою, ніж за весь попередній рік. За повний 2022 рік нараховувалася 131 справа щодо рейдерських дій. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні