Категорія
Новини
Дата

Nemiroff заявив про збільшення з 45% до 59% частки в експорті української горілки

Український виробник горілки Nemiroff наростив експорт і збільшив свою частку з 40-45% до 59% у 2023 році. Про це повідомив гендиректор компанії Юрій Сорочинський на «Саміті експортерів» від Forbes 22 березня.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • «Якщо порівнювати з точки зору українського експорту алкоголю, то ми давно були №1. Приблизно 40-45% української горілки за кордоном – це наша горілка з брендом Nemiroff», – розповів Сорочинський. У 2023 році ця частка зросла до 59%, додав він.
  • За 2022-2023 роки продажі компанії на експорт зростали у double digit – двозначних показниках. Цього вдалось досягти, зокрема, завдяки розвитку мережі представників за кордоном, розповів Сорочинський.
  • «Ми працюємо в галузі, яка дуже зарегульована з боку держави», – каже Сорочинський. Але введення у 2022 році санкцій проти російських товарів у світі та зняття з полиць російської продукції не дозволили українським брендам скористатися цією можливістю, розповів Сорочинський. Це через заборону на виїзд і заборону витрат на маркетингові послуги.«Коли ти не будеш інвестувати в знання бренду – ніхто не купуватиме твій продукт», – каже Сорочинський. 

Контекст

До повномасштабної війни Nemiroff був серед топ-10 горілчаних брендів у світі та входив до трійки світових лідерів, які постачають горілку до магазинів Duty Free й Travel Retail.

У 2022-му компанія почала постачати продукцію на Багамські острови, у Бельгію, Нідерланди, Люксембург, Португалію, Ісландію, Хорватію, Боснію та Герцеговину, а також Північну Македонію. Nemiroff підписала ексклюзивну дистриб’юторську угоду з Whyte&Mackay для ринків Великобританії та Ірландії. Виробництво й розлив відбуваються на заводі у місті Немирів, що на Вінниччині. Співвласники компанії – Яків Фінкельштейн і Анатолій Кіпіш.

Виручка ТОВ «ЛВН Лімітед» – виробника продукції ТМ Nemiroff – у 2023 році зросла до 2,8 млрд грн з 1,8 млрд грн за підсумками 2022 року, свідчать дані YouControl.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні