Категорія
Новини
Дата

Netflix додасть відеоігри на свою платформу в 2022 році. Компанія шукає способи продовжувати зростання

Стрімінговий сервіс Netflix пропонуватиме відеоігри на своїй платформі з наступного року. Для розвитку цього напрямку компанія найняла колишнього керівника Electronic Arts і Facebook Майка Верду, пише Bloomberg.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Розділ «ігри» відображатиметься в Netflix поруч з іншими як новий жанр. Так само, як це було з розділами «документалістика» і «стендап-комедія». Наразі Netflix не планує стягувати додаткову плату за ігри.
  • Команду зі створення відеоігор планують зібрати найближчими місяцями. Вже опубліковано відповідні вакансії на сайті компанії.
  • Пост віцепрезидента Netflix з розробки ігор зайняв Майк Верду, який раніше був віцепрезидентом Facebook і відповідав за роботу з розробниками з впровадження ігор та іншого контенту в гарнітури віртуальної реальності Oculus. Також Верду працював у компанії Electronic Arts над такими популярними мобільними іграми, як Sims, Plants vs. Zombies та Star Wars.
  • На тлі цих новин акції Netflix виросли на 2,8%, до $563,45, у четвер.

Контекст

Netflix шукає способи продовження зростання бізнесу, особливо на більш насичених ринках, таких як США. З цією метою компанія вже зайнялася розробкою дитячих програм, відкрила магазин із фірмовими товарами та підписала контракт із режисером Стівеном Спілбергом, аби додати більшу кількість престижних фільмів. Компанія, як і раніше, значно випереджає конкурентів. Наразі Netflix має близько 208 млн підписників, Disney+ (включаючи Hotstar) – понад 103 млн, HBO і HBO Max – майже 64 млн, Amazon Prime Video – 175 млн, Peacock – 42 млн, Discovery – 15 млн.

Однак Netflix має низький темп зростання кількості нових підписників. З січня по березень 2021 року на Netflix підписалися приблизно 3,98 млн осіб, що нижче середнього прогнозу аналітиків, які очікували приріст на 6,25 млн. У результаті ринкова вартість компанії зменшилася майже на $25 млрд. Кількість нових клієнтів склала 1,8 млн у Європі, 1,36 млн – в Азії і 360 000 – в Латинській Америці.

Відеоігри дають можливість Netflix ще одним способом залучити нових клієнтів і просувати інший контент. Адже нині відеоігри не пропонує жоден із його прямих конкурентів. Хоча багато технологічних компаній на додачу до своїх відеосервісів пропонують відеоігри. Зокрема, Apple має платформу Arcade для платних ігор, а також сервіс TV+ для стрімінгу відео. В кінцевому підсумку завдяки іграм Netflix буде простіше обґрунтувати збільшення цін у найближчі роки, зауважила аналітикиня Bloomberg Intelligence Гіта Ранганатана.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні