Категорія
Новини
Дата

«Нібулон» призупинив проєкт у переробці через воєнні ризики

Агрохолдинг «Нібулон» призупинив проєкт будівництва млина в порту Ізмаїл. Головна причина – воєнні ризики. Про це повідомив гендиректор компанії Андрій Вадатурський в ефірі Business Breakfast із Володимиром Федоріним.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • «Щодо млина. Ми розуміли перспективи для Чорного моря, що з Росією неможливо домовлятися і Росія робитиме все для того, щоб великі порти не працювали», – сказав він.
  • Вадатурський вважає, що будівництво млина під час війни було б неправильним рішенням. «Я не готовий морально і фінансово інвестувати в будівництво в такі важкі часи, а потім мати прильот», – зазначив він.
  • За словами Вадатурського, поки що в Україні немає перспективи в переробній галузі. «По-перше, у нас залишаються сьогодні ризики, по-друге, є фінансові труднощі. По-третє, у нас сьогодні немає тієї юридичної та законодавчої бази для забезпечення», – запевнив Вадатурський.
  • Він звернув увагу політиків на умови у конкурентів, зокрема в Польщі, Туреччині й Румунії. «Переваг в інвестиціях в Україні на сьогодні не існує, а ризики існують […] Ми не можемо долати такі ризики і мати такі неконкурентні переваги для переробки. Тут потрібно створити умови, й люди самі прийдуть і вкладатимуть гроші», – сказав гендиректор «Нібулон».

Контекст

«Нібулон» планував побудувати на локації філії «Бессарабська» в порту Ізмаїл елеватор та високотехнологічний сучасний млин потужністю 750 т на добу.

Компанія заявляла, що млин зможе працювати як для потреб внутрішнього споживача в Україні, так і слугувати інтересам місії захисту продовольчої безпеки UN World Food Program.

На початку грудня Вадатурський повідомив, що агрохолдинг планує інвестувати в модернізацію елеваторного напряму близько $12 млн. За його словами, основний обсяг інвестицій буде спрямовано на будівництво нового елеватора на філії «Хмільник», реконструкцію АК «Врадіївський» та ТОВ «Колосівський елеватор».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні