Категорія
Новини
Дата

«Нібулон» інвестував в економіку України близько $30 млн цьогоріч – Вадатурський

Агрохолдинг «Нібулон» у 2023 році інвестував в економіку України близько $30 млн. Про це повідомив генеральний директор компанії Андрій Вадатурський в ефірі «Business Breakfast із Володимиром Федоріним».

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • За словами Вадатурського, йдеться про інвестиції у розвиток філії «Бессарабська» в порту Ізмаїл.
  • Він пояснив, що компанія вирішила інвестувати в Ізмаїл після того, як було заблоковано порт Миколаїв.
  • «Експорт став. У нас було близько 800 000 т зерна. Судна досі стоять у Миколаєві. Тому було прийнято рішення інвестувати в Ізмаїл», – розповів голова компанії.
  • Також Вадатурський наголосив, що «Нібулон» продовжує працювати на третину від своїх можливостей.

Контекст

Через блокаду портів Миколаєва «Нібулон» перепрофілював діяльність, зокрема на роботу в якості «сухого порту» з переведенням вантажів з автотранспорту на залізницю.

У квітні 2022 року Ізмаїльська міська рада надала СП «Нібулон» дозвіл на розробку проєкту землеустрою про відведення земельної ділянки площею 20 га терміном на 49 років для будівництва та експлуатації терміналу для перевалки зернових вантажів.

Внаслідок обстрілу Миколаєва росіянами 31 липня загинув засновник і гендиректор агорохолдингу «Нібулон» Олексій Вадатурський.

У жовтні того ж року «Нібулон» закінчив перший етап будівництва зернового терміналу в Ізмаїлі.

У червні цього року директор із торгівлі «Нібулон» Володимир Славінський зазначив, що компанія експортує 200 000 – 300 000 т продукції на місяць, до війни обсяг був близько 700 000 т. Із них 70% через новий перевантажувальний термінал в Ізмаїлі, решту – чорноморським коридором.

На початку грудня Вадатурський повідомив, що агрохолдинг планує інвестувати в модернізацію елеваторного напряму близько $12 млн. За його словами, основний обсяг інвестицій буде спрямовано на будівництво нового елеватора на філії «Хмільник», реконструкцію АК «Врадіївський» та ТОВ «Колосівський елеватор».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні