Категорія
Новини
Дата

Німеччина розширила гарантії для інвестицій в Україну

Федеральний уряд Німеччини покращує умови гарантій для німецьких інвестицій в Україні, пише Тagesschau. У німецькому міністерстві економіки рішення назвали «сигналом довіри та солідарності».

Інвестувати? Почекати? Продавати? Війна змінює все, крім обов’язку лідера приймати виважені рішення. Вже 30 травня 40+ спікерів поділяться досвідом на Першій щорічній конференції про фінанси, інвестиції та економічне зростання. Купуйте квиток за посиланням.

Ключові факти

  • Відтепер Німеччина покриватиме так звані конверсійні та трансфертні ризики відсоткових платежів за позиками, подібними до акцій.
  • Це довгострокові кредити, які німецькі компанії часто використовують на додачу до звичайної пайової участі для фінансування українських дочірніх компаній. 
  • Міністр економіки Німеччини Роберт Габек пояснив, що чим тісніші економічні звʼязки з Україною, тим швидше країна зможе відновитися.
  • «Тому ми хочемо створити умови та наростити потенціал, доки війна ще триває», – повідомив німецький урядовець.

Контекст

Німеччина надасть Україні гуманітарної допомоги на €381 млн у 2023 році, повідомила у червні міністерка закордонних справ Анналена Бербокпід час Міжнародної конференції з відновлення України (URC 2023) у Лондоні. Німецький уряд планує спрямувати кошти на відбудову житла, продовольчі потреби, генератори, зазначила Бербок. 

«Наша мета – допомогти відновити Україну, яка «підходить для ЄС». Саме тому процес вступу України до ЄС займе особливе місце на Конференції з питань відновлення в Німеччині наступного року», – сказала очільниця німецького МЗС.

У липні німецький уряд підтвердив передачу Україні нового пакету військової допомоги. Україна отримала 10 гусеничних всюдиходів Bandvagn 206, шість зенітних самохідних установок Gepard із боєприпасами, а також снаряди.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні