Категорія
Новини
Дата

URC 2023. Німеччина надасть Україні €381 млн на гуманітарну допомогу. Низка країн готують свої проєкти

Німеччина надасть Україні гуманітарної допомоги на €381 млн у 2023 році. Про це під час Міжнародної конференції з відновлення України (URC 2023) у Лондоні повідомила міністерка закордонних справ Анналена Бербок. Канада, Латвія, Італія і Франція теж готують програми підтримки.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Німецький уряд планує спрямувати кошти на відбудову житла, продовольчі потреби, генератори, зазначила Бербок. 
  • «Наша мета – допомогти відновити Україну, яка «підходить для ЄС». Саме тому процес вступу України до ЄС займе особливе місце на Конференції з питань відновлення в Німеччині наступного року», – сказала очільниця німецького МЗС.
  • Уряд Канади цього року планує надати $20 млн на проєкти щодо зміни клімату, зазначив міністр оборони Гарджіт Саджан.
  • Премʼєр-міністр Латвії Артурс Каріньш підтвердив, що країна взяла патронат над відбудовою Чернігівщини та готує низку спільних проєктів. 
  • Міністр закордонних справ Італії Антоніо Таяні розповів під час конференції, що уряд зацікавлений у проєктах щодо відбудови України та готовий надати фахівців для будівництва доріг і мостів. 
  • Франція виділить €40 млн для відбудови країни цього року, анонсувала міністерка закордонних справ Франції Катрін Колонна. 
  • Міністр закордонних справ Японії Хаясі Йосімаса сказав, що уряд країни готовий долучитися до проєктів, повʼязаних із розмінуванням та страхуванням бізнесу від воєнних ризиків. Розробку окремого механізму щодо страхування воєнних ризиків анонсувала і Франція.

Контекст

Єврокомісія пропонує зарезервувати для України в бюджеті ЄС €50 млрд на наступні чотири роки, повідомила президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн на пресконференції у Брюсселі 20 червня.

Велика Британія анонсувала «знаковий» пакет фінансової допомоги для України, який включатиме $3 млрд кредитних гарантій для Світового банку та понад $300 млн двосторонньої допомоги, йдеться у повідомленні на сайті британського уряду. Про таке рішення оголосив на Конференції з питань відновлення України, яка розпочалася 21 червня у Лондоні, британський премʼєр Ріші Сунак.

На конференції у Лондоні Україна та Європейський інвестиційний банк підписали меморандум про взаєморозуміння щодо співпраці в проєктах відновлення, повідомляє Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури. Документ передбачає виділення €840 млн на реалізацію цьогоріч пріоритетних проєктів відновлення інфраструктури України.

Сполучені Штати направлять Україні ще $1,3 млрд допомоги на відбудову енергосистеми та модернізацію інфраструктури, заявив держсекретар США Ентоні Блінкен у Лондоні, пише Reuters.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні