Категорія
Новини
Дата

Німеччина та Катар не можуть погодити поставки скрапленого газу через низку розбіжностей – Reuters

У Німеччини та Катару виникли труднощі на переговорах про довгострокові постачання скрапленого природного газу (СПГ) через розбіжності щодо низки ключових умов, пише Reuters з посиланням на три джерела.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Німеччина, яка планує до 2040 року скоротити викиди вуглекислого газу на 88%, не погоджується на вимоги Катару укладати контракти як мінімум на 20 років, кажуть джерела. 
  • Водночас Катар не погоджується з бажанням Німеччини, як і всього ЄС, мати можливість переправляти отриманий СПГ третім країнам.
  • Поставки СПГ з Катару «не очікуються найближчим часом», повідомило одне із джерел Reuters.
  • Представники німецьких газових компаній відвідають Катар у травні, щоб відновити переговори, повідомили дві особи, знайомі з процесом. 
  • Емір Катару шейх Тамім бін Хамад Аль Тані відвідає Німеччину у другій половині травня для підписання меморандуму про партнерство між двома країнами, повідомляють джерела. Однак це не означає, що довгострокові угоди з СПГ будуть укладені. Це лише один із кроків до довгострокових поставок катарського СПГ до Німеччини, додали вони.

Контекст

Німеччина щорічно споживає близько 100 млрд кубометрів природного газу. Приблизно 55% цього обсягу надходить із РФ, решта – з Нідерландів, Норвегії та інших країн. ФРН підтримала спорудження двох терміналів для прийому СПГ та взяла в оренду чотири плавучі сховища та ємності для регазифікації.

Катар – один із найбільших у світі постачальників СПГ. 20 березня міністр економіки ФРН Роберт Габек у ході візиту до міста Доха повідомив, що Німеччина та Катар погодили довгострокове партнерство у галузі енергетики.

До візиту в Доху Габек заявляв, що йдеться і про короткострокові, і про довгострокові постачання газу з Катару.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні