Категорія
Новини
Дата

Німеччина тисне на союзників, щоб вони відправили в Україну танки Leopard 2 – Bloomberg

Німеччина все більше стурбована тим, що її європейські союзники не надають Україні достатньо бойових танків Leopard 2 для створення двох батальйонів, оскільки найближчими місяцями прогнозується ескалація бойових дій, пише Bloomberg

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • «Федеральний уряд очікує, що обіцянки поставити Leopard будуть швидко реалізовані», – сказав речник уряду Вольфганг Бюхнер у Берліні. Німеччина наразі веде переговори з цими країнами щодо поставок їхніх танків, додав він.
  • Поки що ці дискусії не дали очікуваних результатів. Окрім Німеччини, лише Португалія зробила конкретну пропозицію надіслати найсучасніші танки, але не назвала їхню кількість, повідомив німецький чиновник на умовах анонімності, оскільки переговори є конфіденційними.
  • Хоча країни-члени ЄС, такі як Данія, Норвегія, Фінляндія та Нідерланди, припустили, що можуть надіслати танки, вони поки що не дали чітких зобов’язань. 
  • У середу Мінекономіки Німеччини схвалило постачання 178 бойових танків старого покоління Leopard 1. Ці танки, які були вперше побудовані в 1960 році, надходитимуть зі старих складів у Німеччині, Данії та Нідерландах. 
  • Щонайменше 100 цих старих бойових танків мають надійти в Україну найближчими місяцями. Однак німецький чиновник зазначив, що Leopard 1 буде лише доповненням і можливим джерелом запасних частин для танків Leopard 2, які є набагато швидшими та краще озброєними і тому можуть змінити правила гри у війні в Україні.

Контекст

Раніше партнери з ЄС критикували канцлера Олафа Шольца за вагання поставити Україні важкі танки. 25 січня він оголосив, що Німеччина відправить в Україну 14 найсучасніших Leopard 2 A6s. Очікується, що вони надійдуть наприкінці березня.

Шольц виправдовував тривалий процес прийняття рішення тим, що йому довелося координувати місію з іншими союзниками. 

Президент США Джо Байден погодився відправити 31 танк Abrams, але оскільки їх доведеться будувати з нуля, цей процес займе більше часу.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні