Категорія
Новини
Дата

Німецька E.ON знизила оцінку своєї частки у проєкті «Північний потік – 1» на €700 млн

Найбільша німецька енергокомпанія E.ON знизила вартість своєї частки у проєкті газової труби «Північний потік – 1» на €700 млн через невизначеність, повʼязану з війною в Україні, повідомляє Reuters.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • У березні E.ON заявила, що 15,5% акцій, які належать їй у проєкті опосередковано через пенсійний фонд фірми, мають балансову вартість €1,2 млрд, що означає зниження вартості частки на 58%.
  • «Нинішня енергетична криза нарешті дає зрозуміти, що Європа має трансформувати свою енергетичну систему. Щоб бути незалежною від російського газу. Щоб забезпечити надійність постачання», – заявив гендиректор E.ON Леонард Бірнбаум.
  • У березні E.ON попередила про коригування вартості частки у проєкті «Північний потік – 1», контрольний пакет акцій у якому належить «Газпрому», заявивши, що це негативно вплине на пенсійні резерви та чистий борг, але не викличе проблем із ліквідністю.
  • Компанія також повідомила про результати за перше півріччя, які показали зниження скоригованого основного прибутку (EBITDA) на 15% – до €4,06 млрд, дотримуючись свого прогнозу на 2022 рік щодо скоригованого EBITDA в обсязі від €7,6 млрд до €7,8 млрд.

Контекст

«Північний потік – 1», який транспортує газ із Росії до Німеччини, було запущено ще у 2011 році, його пропускна спроможність становить 27 млрд кубометрів на рік.

У березні енергокомпанія E.ON оголосила про припинення закупівлі нових обʼємів російського газу в торговельних компаній «Газпрому» і попередила, що її частка у проєкті газової труби «Північний потік – 1» може знецінитися через початок Росією війни проти України.

10 червня стало відомо, що у Європарламенті заявили про пошук Європою можливості зупинити «Північний потік – 1».

Уже повідомлялося, що «Газпром» зменшує постачання природного газу по газопроводу «Північний потік – 1» на 40% через проблеми з ремонтом обладнання. 14 червня російська енергетична компанія оголосила, що може забезпечити транспортування лише 100 млн кубометрів газу на добу замість звичних 167 млн кубометрів. За поясненнями Росії, це відбудеться через «невчасне проведення ремонтних робіт компанією Siemens».

У липні уряд Канади дозволив компанії Siemens Canada ремонтувати турбіни газопроводу «Північний потік» протягом двох років.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні