Категорія
Новини
Дата

Німецька Henkel припиняє діяльність у Росії, продає бізнес за €600 млн

Німецька Henkel AG підписала угоду про продаж свого бізнесу у Росії консорціуму місцевих фінансових інвесторів, йдеться у заяві компанії. Ціна покупки становить приблизно €600 млн. 

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 всього чотири дні. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Згідно із повідомленням, бізнес Henkel у Росії купує консорціум, у який входять Augment Investments, Kismet Capital Group та Elbrus Services. 
  • Зазначається, що відповідні російські органи вже схвалили цю угоду, але вона ще остаточно не закрита.
  • «Усі покупці мають встановлені та давні ділові відносини у західних країнах і не підлягають санкціям ЄС чи США», – йдеться у заяві.
  • Узгоджена ціна покупки становить 54 млрд руб., що відповідає приблизно €600 млн.

Контекст

У 2021 році обсяг продажів Henkel у Росії становив близько €1 млрд, це майже 5% від загального показника компанії. Henkel вже списала €200 млн втрат у Росії. У звітності компанії операції в РФ оцінюються приблизно в €500 млн.

Про вихід з РФ Henkel уперше заявила у квітні минулого року. Покупцем бізнесу, ймовірно, виступить консорціум російських інвесторів, заявляв раніше гендиректор компанії Карстен Кнобель. За його словами, на початку процесу зацікавленість висловлювали кілька міжнародних компаній, проте зараз продаж орієнтований на російських покупців.

Раніше Henkel відділила свій бізнес у Росії, і з 1 січня він почав працювати незалежно під назвою Lab Industries.

Минулого місяця стало відомо, що Henkel AG може продати свої російські активи консорціуму інвесторів, що складається з акціонерів виробника ліків «Фармстандарт», інвесткомпанії Kismet Capital та засновників фонду «Ельбрус капітал», писало російське видання «Ведомости»

На російському ринку Henkel працює понад 30 років. У компанії в РФ близько 2500 співробітників, 11 заводів та 12 офісів у різних регіонах.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні