Категорія
Новини
Дата

Німецька Henkel знайшла покупців на свої російські заводи – «Ведомости»

Німецька Henkel AG може продати свої російські активи консорціуму інвесторів, що складається з акціонерів виробника ліків «Фармстандарт», інвесткомпанії Kismet Capital та засновників фонду «Ельбрус капітал», пише російське видання «Ведомости». Раніше компанія заявляла, що планує вийти з РФ до кінця березня.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Йдеться про продаж 11 заводів компанії. Акціонери «Фармстандарту» можуть стати мажоритарними власниками підприємств, зазначає газета. Сторони вже отримали дозвіл урядової комісії на укладання угоди.
  • Угода включатиме умову про можливість зворотного викупу заводів. Фабрики після продажу продовжать випускати продукцію під брендом Henkel. Суму угоди співрозмовники видання не назвали.
  • Компанія знаходиться на завершальній стадії продажу своїх активів у РФ, зазначив представник Henkel. Він не назвав покупця і наголосив, що сторони поки що не підписали угоду.
  • На початку березня Henkel опублікувала звіт за 2022 рік, у якому, зокрема, повідомила, що розраховує припинити діяльність у Росії до кінця першого кварталу 2023 року. 

Контекст

У 2021 році обсяг продажів Henkel у Росії становив близько €1 млрд, це майже 5% від загального показника компанії. Henkel вже списала €200 млн втрат у Росії. У звітності компанії операції в РФ оцінюються приблизно в €500 млн.

Про вихід з РФ Henkel уперше заявила у квітні минулого року. Покупцем бізнесу, ймовірно, виступить консорціум російських інвесторів, заявляв раніше гендиректор компанії Карстен Кнобель. За його словами, на початку процесу зацікавленість висловлювали кілька міжнародних компаній, проте зараз продаж орієнтований на російських покупців.

Раніше Henkel відділила свій бізнес у Росії, і з 1 січня він почав працювати незалежно під назвою Lab Industries. Відділення російського підрозділу від глобального бізнесу не є альтернативою анонсованому раніше продажу бізнесу в Росії, пояснювали в Henkel.

Henkel обʼєднує підрозділи Adhesive Technologies (клеї та технології), Laundry & Home Care (мийні та миючі засоби) та Beauty Care (косметика). До портфеля брендів входять марки Persil, Bref, Pril, «Ласка», Schwarzkopf, Syoss, Fa, Ceresit, клеї «Момент», Loctite та ін. 

На російському ринку Henkel працює понад 30 років. У компанії в РФ близько 2500 співробітників, 11 заводів та 12 офісів у різних регіонах.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні