Категорія
Новини
Дата

Rheinmetall створив спільне підприємство з «Укроборонпромом» для ремонту та виробництва танків в Україні – Handelsblatt

Найбільший оборонний концерн Німеччини Rheinmetall створив спільне підприємство з українським «Укроборонпромом», пише Handelsblatt. Відповідні контракти вже підписані.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Співпраця включає технічне обслуговування та ремонт бронетехніки в Україні, паралельно готується виробництво танків. «Контракти підписані», – сказав генеральний директор Rheinmetall Армін Паппергер. 
  • Rheinmetall матиме 51% акцій у новому підприємстві, а також візьме на себе управління компанією.
  • «Україна отримує вигоду від комплексної передачі технологій та короткострокових поставок військової техніки з Німеччини», – сказав Handelsblatt Паппергер. 
  • Паппергер нещодавно був в Україні, щоб обговорити засади співпраці з президентом Володимиром Зеленським.
  • За повідомленням Handelsblatt, найближчими днями німецька компанія розраховує підписати контракти ще на два спільні підприємства з постачання боєприпасів і протиповітряної оборони.
  • Газета процитувала гендиректора «Укроборонпрому» Юрія Гусєва, який привітав готовність Rheinmetall підтримати Україну в її боротьбі проти Росії.
  • Rheinmetall виготовляє боєприпаси, іншу військову техніку, а також танки Leopard, які Німеччина вирішила відправити в Україну, які компанія виробляє спільно з Krauss-Maffei Wegmann.

Контекст

Раніше Rheinmetall AG розробив концепцію танкового заводу в Україні та представив її німецькому уряду, повідомив в інтервʼю Neue Zürcher Zeitung генеральний директор підприємства Армін Паппергер. За його словами, концерн не будуватиме завод, а орендуватиме.

Також у Rheinmetall AG стверджували, що оборонна промисловість Європи не зможе задовольнити потреби України в артилерійських боєприпасах, якщо уряди не збільшать витрати настільки, щоб подвоїти виробничі потужності, пише Bloomberg.

20 березня представники країн ЄС погодили спільну ініціативу про постачання боєприпасів для України. Йдеться про закупівлю 1 млн снарядів для ЗСУ. Країни ЄС погодилися купувати боєприпаси у фірм ЄС і Норвегії, яка має тісні економічні звʼязки з блоком. 13 квітня Рада ЄС схвалила надання Україні €1 млрд на боєприпаси для ЗСУ. Рішення Ради дозволить ЄС відшкодовувати державам-членам боєприпаси, які надані Україні, йдеться в повідомленні на сайті Ради ЄС. Нещодавно Європейська комісія запропонувала сформувати бюджет на €500 млн для збільшення виробництва боєприпасів у рамках підтримки України, йдеться на сайті Єврокомісії. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні