Категорія
Новини
Дата

Rheinmetall створив спільне підприємство з «Укроборонпромом» для ремонту та виробництва танків в Україні – Handelsblatt

1 хв читання

Найбільший оборонний концерн Німеччини Rheinmetall створив спільне підприємство з українським «Укроборонпромом», пише Handelsblatt. Відповідні контракти вже підписані.

Ключові факти

  • Співпраця включає технічне обслуговування та ремонт бронетехніки в Україні, паралельно готується виробництво танків. «Контракти підписані», – сказав генеральний директор Rheinmetall Армін Паппергер. 
  • Rheinmetall матиме 51% акцій у новому підприємстві, а також візьме на себе управління компанією.
  • «Україна отримує вигоду від комплексної передачі технологій та короткострокових поставок військової техніки з Німеччини», – сказав Handelsblatt Паппергер. 
  • Паппергер нещодавно був в Україні, щоб обговорити засади співпраці з президентом Володимиром Зеленським.
  • За повідомленням Handelsblatt, найближчими днями німецька компанія розраховує підписати контракти ще на два спільні підприємства з постачання боєприпасів і протиповітряної оборони.
  • Газета процитувала гендиректора «Укроборонпрому» Юрія Гусєва, який привітав готовність Rheinmetall підтримати Україну в її боротьбі проти Росії.
  • Rheinmetall виготовляє боєприпаси, іншу військову техніку, а також танки Leopard, які Німеччина вирішила відправити в Україну, які компанія виробляє спільно з Krauss-Maffei Wegmann.

Контекст

Раніше Rheinmetall AG розробив концепцію танкового заводу в Україні та представив її німецькому уряду, повідомив в інтервʼю Neue Zürcher Zeitung генеральний директор підприємства Армін Паппергер. За його словами, концерн не будуватиме завод, а орендуватиме.

Також у Rheinmetall AG стверджували, що оборонна промисловість Європи не зможе задовольнити потреби України в артилерійських боєприпасах, якщо уряди не збільшать витрати настільки, щоб подвоїти виробничі потужності, пише Bloomberg.

20 березня представники країн ЄС погодили спільну ініціативу про постачання боєприпасів для України. Йдеться про закупівлю 1 млн снарядів для ЗСУ. Країни ЄС погодилися купувати боєприпаси у фірм ЄС і Норвегії, яка має тісні економічні звʼязки з блоком. 13 квітня Рада ЄС схвалила надання Україні €1 млрд на боєприпаси для ЗСУ. Рішення Ради дозволить ЄС відшкодовувати державам-членам боєприпаси, які надані Україні, йдеться в повідомленні на сайті Ради ЄС. Нещодавно Європейська комісія запропонувала сформувати бюджет на €500 млн для збільшення виробництва боєприпасів у рамках підтримки України, йдеться на сайті Єврокомісії. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні