Категорія
Новини
Дата

Nokia услід за Ericsson йде з ринку РФ. Ці компанії були найбільшими постачальниками обладнання для мобільних мереж

1 хв читання

Фінський виробник телекомунікаційного обладнання Nokia йде з російського ринку, йдеться в повідомленні компанії. Днем раніше аналогічну заяву зробила шведська Ericsson.

Ключові факти

  • Після 24 лютого стало зрозуміло, що залишатися в РФ неможливо, йдеться в пресрелізі.
  • Nokia за останній місяць призупинила постачання до РФ, згорнула нові проєкти та почала виводити з країни проєкти з розробки. «Тепер ми можемо оголосити про звільнення з російського ринку», – йдеться в повідомленні.
  • З гуманітарних міркувань Nokia залишить собі завдання підтримувати мережі та подавати заявки на ліцензії, необхідні для забезпечення підтримки доступу до інтернету та інформації ззовні настільки, наскільки це не суперечить чинним санкціям.

Контекст

На РФ в 2021 році припало менше 2% чистих продажів Nokia, тому в компанії не чекають, що це позначиться на її фінансових показниках за 2022 рік.

Шведський виробник обладнання для мереж мобільного звʼязку Ericsson також заявив, що призупиняє свій бізнес у РФ на невизначений термін.

Ці дві компанії були найбільшими постачальниками обладнання для мереж мобільного звʼязку у РФ. Основний їхній конкурент на російському ринку – китайська Huawei.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні