Категорія
Новини
Дата

NovaPay отримала нову ліцензію НБУ: зможе відкривати рахунки і випускати платіжні картки

1 хв читання

Фінансова компанія NovaPay, що входить до групи компаній «Нова Пошта», отримала розширену ліцензію Національного банку України, яка дозволить надавати нові послуги фізичним особам і бізнесу, йдеться у пресрелізі. У компанії кажуть, що відкриття рахунків та власна емісія карток зробить розрахунки для клієнтів швидшими.

⚡️Даруємо 40% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Ціна зі знижкою — 1079 грн/рік. Діє з промокодом JUNE до 30.06 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Згідно із повідомленням, відповідне рішення регулятор ухвалив 28 квітня. NovaPay відтепер зможе відкривати і обслуговувати рахунки приватних і корпоративних клієнтів, випускати картки до рахунків фізичним особам.
  • Також компанія має можливість здійснювати еквайринг (безготівковий прийом платежів, для бізнесу), забезпечувати перекази без відкриття рахунку, кредитувати, приймати гроші на рахунок і видавати їх тощо.
  • «Для нас це зелене світло на розширення існуючих фінансових послуг для клієнтів та повне перезавантаження бізнес-моделі NovaPay. Ми готуємо усю технічну базу і внутрішню інфраструктуру для реалізаціі нової довгострокової стратегії компанії», – сказав Андрій Кривошапко, СЕО NovaPay.
  • За його словами, відкриття рахунків і власна емісія карток зробить розрахунки для клієнтів швидшими, і це полегшення передусім відчують споживачі «Нової Пошти», а у подальшому – і ті, хто не пов’язаний з логістикою. 
  • Також усі продукти і послуги будуть доступні у відділеннях «Нової Пошти» і в мобільному додатку, що мають намір запустити вже цього року.

Контекст

У 2022 році NovaPay подала також документи на ліцензію EMI (electronic money institution) Центробанку Литви. Після її отримання компанія зможе надавати фінансові послуги у всіх країнах Європейського Союзу.

Міжнародний фінансовий сервіс NovaPay входить до групи компаній «Нової пошти» і вже понад 11 років надає платіжні сервіси онлайн і офлайн у понад 3500 відділеннях «Нової пошти». 

За даними НБУ за 2022 рік, компанія обіймає 45% від загального обсягу внутрішньодержавних грошових переказів. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні