Категорія
Новини
Дата

«Нова Пошта» розмістила облігації на 800 млн грн. Кошти спрямують на логістичну та IT-інфраструктуру

«Нова Пошта» провела випуск цінних паперів серії «С» без здійснення публічної пропозиції на суму 800 млн грн, йдеться у повідомленні пресслужби. Розміщення облігацій здійснили для залучення коштів на фінансування інвестиційних проєктів.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Гроші планують спрямувати на розширення та оновлення логістичної інфраструктури в Україні, а також на розвиток IT-інфраструктури.
  • Випуск спрямований на інституційних інвесторів – державні та комерційні банки, страхові компанії, пенсійні та інвестиційні фонди. Емітенту й облігаціям серії «С» присвоєно кредитний рейтинг інвестиційного рівня за національною шкалою – uaАA.
  • Випуск проводиться без залучення андерайтера, власними ресурсами компанії. Брокером під час продажу облігацій на вторинному ринку виступила інвестиційна компанія «Універ Капітал».
  • «Нова Пошта» також має намір здійснити додаткову емісію облігацій серії «D» на базі річної фінансової звітності за 2022 рік. 

Контекст

Цей випуск корпоративних облігацій став третім для «Нової Пошти». Дебютна емісія цінних паперів серії «А» на суму 300 млн грн з терміном обігу півтора року відбулась у 2019 році. Кошти від їх розміщення були спрямовані на модернізацію інфраструктури та мережі відділень.

У 2020 році компанія здійснила випуск облігацій серії «B» терміном на три роки вартістю 700 млн грн. Фінансування було спрямоване на будівництво та автоматизацію логістичних центрів компанії. Останні виплати за облігаціями серії «В» відбулися на початку поточного року. 

До війни на ринку корпоративних облігацій в Україні переважали пропозиції від мікрофінансових компаній (Moneyveo та CCloan) та муніципалітетів, каже директор напряму ринків і боргового капіталу ICU Руслан Кільмухаметов. Окрім «Нової Пошти», серед компаній реального сектору в обігу перебували облігації «Укрпошти» та ритейлера EVA.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні