Категорія
Новини
Дата

NovaPay почала встановлювати свої POS-термінали у відділеннях «Нової пошти»

Клієнти у відділенні «Нової пошти» зможуть швидше розраховуватися під час оплати карткою, йдеться у пресрелізі компанії. NovaPay встановила перші 500 власних POS-терміналів у відділеннях Київської, Львівської, Одеської та Дніпропетровської областей.

Ключові факти

  • До кінця 2023 року NovaPay планує встановити ще 1000 POS-терміналів у інших областях. 
  • «Власна мережа платіжних терміналів дозволяє нам підвищити стабільність роботи системи та заощадити кошти, які ми спрямуємо у розвиток нових і вдосконалення наявних фінансових продуктів», – зазначив Андрій Кривошапко, CEO NovaPay. 
  • У планах компанії встановити 10 000 власних терміналів до 2025 року. 

Контекст

У 2012 році «Нова пошта» створила власну платіжну систему Forpost для обслуговування своїх клієнтів. У 2019-му компанію перейменували на NovaPay. Нині це – міжнародна платіжна система, в рамках якої здійснюються перекази коштів. 

Протягом 2022 року NovaPay здійснила 270 млн транзакцій, пропустивши через систему переказів на 167 млрд грн, свідчать дані компанії. Вона провела 45% внутрішньодержавних переказів на $4,53 млрд, або 270 млн транзакцій. З них 700 000 міжнародних операцій на €36 млн і $16 млн, що майже у 100 разів більше, ніж у 2021-му, кажуть у компанії. Минулого року NovaPay зайняла на українському ринку частку у 45%, посівши третє місце серед важливих платіжних систем поряд із MasterCard, Visa, «Фінансовий світ» та Fondy. 

У квітні цього року NovaPay отримала розширену ліцензію НБУ. Компанія стала першою українською небанківською установою, що має право відкривати рахунки, випускати кредитні та платіжні картки, а також надавати послуги еквайрингу та грошових переказів бізнесу. 

NovaPay здійснила 165,7 млн переказів за підсумками першого півріччя 2023 року, що на 12,2% більше, ніж за перше півріччя довоєнного 2021-го. Загальна сума переказів досягла 108,1 млрд, це на 58,5% більше показника першого півріччя довоєнного року.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні