Категорія
Новини
Дата

NovaPay у 2023 році збільшила кількість транзакцій майже на третину і перерахувала до бюджету 1,2 млрд грн

Компанія NovaPay у 2023 році збільшила кількість транзакцій на 31% – до 354 млн в порівнянні з 2022 роком. Всього через систему пройшло переказів на 235,5 млрд грн, цей показник на 41% більше, ніж минулого року, йдеться у пресрелізі компанії.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • За підсумками минулого року NovaPay перерахувала до держбюджету 1,2 млрд грн, що на 44% більше порівняно із 2022 роком. Інвестиції в перемогу склали 131 млн грн. 
  • Серед найбільш затребуваних послуг NovaPay, окрім традиційних переказів: оплата комунальних послуг; операції з поповнення карток і зняття готівки; отримання міжнародних переказів як допомоги для українців. 
  • Компанія також зафіксувала зростання безготівкових розрахунків: у 2023 році їх частка склала 53,4% від обсягу усіх платежів, тоді як у 2022 році – 50,1%.

Контекст

NovaPay – міжнародний фінансовий сервіс, що входить до групи компаній NOVA («Нова пошта») і майже 12 років надає платіжні сервіси онлайн і офлайн – у більш ніж 3500 відділеннях «Нової пошти». 

За даними НБУ, компанія обіймає 35% від загального обсягу внутрішньодержавних грошових переказів.

У квітні цього року NovaPay отримала розширену ліцензію НБУ. Компанія стала першою українською небанківською установою, що має право відкривати рахунки, випускати кредитні та платіжні картки, а також надавати послуги еквайрингу та грошових переказів бізнесу.  

За даними НБУ, чистий прибуток ТОВ «НоваПей» у першому кварталі 2023 року зріс майже в 3,4 раза в порівнянні з аналогічним періодом попереднього року – до 757,9 млн грн.

Чистий дохід «НоваПей» від реалізації в січні-березні 2023 року сягнув 1,6 млрд грн, що більш ніж удвічі краще за показник січня-березня 2022 року – 812,5 млн грн.

Активи «НоваПей» на кінець першого кварталу 2023 року становили 4,4 млрд грн (+49,1%). У результаті власний капітал зріс більш ніж утричі – до 1,7 млрд грн.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні