Категорія
Новини
Дата

Фінкомпанія «Нової пошти» розмістила третій випуск облігацій на 100 млн грн

«НоваПей Кредит», що входить до небанківської фінансової групи NovaPay, зареєструвала в Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) випуск відсоткових облігацій серії «C» на 100 млн грн, пише «Інтерфакс-Україна». Зазначається, що 20% залучених коштів планується спрямувати на кредитування юридичних осіб, а 80% – фізичних.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Цей випуск облігацій має термін обігу два роки, на відміну від двох попередніх випусків, де він становив три роки, і виплату купона щокварталу, тоді як у випусках «A» і «B» виплату відсотків передбачено наприкінці обігу.
  • Відсоткову ставку визначено на рівні 20% річних на перший рік обігу, а на другий рік її буде визначено додатково, але не вище за дворазову облікову ставку, та оголошено до 4 вересня 2024 року.
  • Проспект передбачає можливість предʼявлення облігацій до викупу з 14 до 19 вересня 2024 року за номіналом.
  • Як і у двох попередніх серіях, випускають 100 000 облігацій номіналом 1000 грн.
  • Дата початку публічної пропозиції 22 вересня, закінчення – 21 вересня 2024 року.

Контекст

У 2012 році «Нова пошта» створила власну платіжну систему Forpost для обслуговування своїх клієнтів. У 2019-му компанію перейменували на NovaPay. Зараз це – міжнародна платіжна система, в рамках якої здійснюються перекази коштів. 

Протягом 2022 року NovaPay здійснила 270 млн транзакцій, пропустивши через систему переказів на 167 млрд грн, свідчать дані компанії. Вона провела 45% внутрішньодержавних переказів на $4,53 млрд або 270 млн транзакцій. З них 700 000 міжнародних операцій на €36 млн і $16 млн, що майже у сто разів більше, ніж у 2021-му, кажуть у компанії. Минулого року NovaPay зайняла на українському ринку частку у 45%, посівши третє місце серед важливих платіжних систем поряд з MasterCard, Visa, «Фінансовий світ» та Fondy. 

У квітні цього року NovaPay отримала розширену ліцензію НБУ. Компанія стала першою українською небанківською установою, що має право відкривати рахунки, випускати кредитні та платіжні картки, а також надавати послуги еквайрингу та грошових переказів бізнесу. 

У червні «НоваПей Кредит» розмістила дебютний випуск трирічних облігацій 100 млн грн.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні