Акції Nvidia досягли рекордного рівня після презентації нових графічних процесорів /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Акції Nvidia досягли рекордного рівня після презентації нових графічних процесорів

1 хв читання

Getty Images

Акції виробника чипів Nvidia зросли до рекордно високого рівня у понеділок, 8 січня, після того, він представив нові графічні процесори для настільних ПК, які використовують переваги штучного інтелекту, пише Reuters.

Ключові факти

  • Зокрема, акції Nvidia піднялися на 6,4% і закрилися на рівні $522,53, що стало найвищим показником за всю історію, після того, як компанія анонсувала серію графічних процесорів GeForce RTX 40 SUPER, орієнтовану насамперед на любителів відеоігор.
  • Напередодні виставки електроніки в Лас-Вегасі Nvidia також анонсувала інші компоненти та програмне забезпечення, повʼязані зі штучним інтелектом.
  • Акції Nvidia, яка вважається провідним постачальником процесорів, що використовуються у обчисленнях із використанням штучного інтелекту, зросли більш ніж утричі у 2023 році.
  • Ринкова вартість Nvidia зараз становить майже $1,3 трлн.
  • Останнє ралі акцій Nvidia допомогло підняти індекс напівпровідників PHLX на 3,3%.

Контекст

30 травня 2022 року ринкова капіталізація одного з найбільших у світі виробників мікросхем Nvidia на відкритті торгів перевищила значення $1 трлн. Виробник чипів приєднався до невеликого клубу переважно технологічних компаній-трильйонерів. 

22 серпня акції компанії Nvidia досягли історичного максимуму на тлі очікувань із приводу квартальних результатів. Рекордний максимум $481,87 було досягнутого за кілька хвилин після відкриття ринку.

Nvidia вважається провідним постачальником чипів, повʼязаних зі штучним інтелектом, у 2023 році збільшила свою ринкову вартість більш ніж утричі – до $1,2 трлн, що зробило її пʼятою за вартістю компанією на Волл-стріт. У середу, 3 січня, акції виробників мікросхем у США впали з рекордних показників 2023-го. Падіння акцій напівпровідників слідує за загальним падінням на Волл-стріт.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні