Акції Nvidia досягли рекордного рівня після презентації нових графічних процесорів /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Акції Nvidia досягли рекордного рівня після презентації нових графічних процесорів

Getty Images

Акції виробника чипів Nvidia зросли до рекордно високого рівня у понеділок, 8 січня, після того, він представив нові графічні процесори для настільних ПК, які використовують переваги штучного інтелекту, пише Reuters.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Зокрема, акції Nvidia піднялися на 6,4% і закрилися на рівні $522,53, що стало найвищим показником за всю історію, після того, як компанія анонсувала серію графічних процесорів GeForce RTX 40 SUPER, орієнтовану насамперед на любителів відеоігор.
  • Напередодні виставки електроніки в Лас-Вегасі Nvidia також анонсувала інші компоненти та програмне забезпечення, повʼязані зі штучним інтелектом.
  • Акції Nvidia, яка вважається провідним постачальником процесорів, що використовуються у обчисленнях із використанням штучного інтелекту, зросли більш ніж утричі у 2023 році.
  • Ринкова вартість Nvidia зараз становить майже $1,3 трлн.
  • Останнє ралі акцій Nvidia допомогло підняти індекс напівпровідників PHLX на 3,3%.

Контекст

30 травня 2022 року ринкова капіталізація одного з найбільших у світі виробників мікросхем Nvidia на відкритті торгів перевищила значення $1 трлн. Виробник чипів приєднався до невеликого клубу переважно технологічних компаній-трильйонерів. 

22 серпня акції компанії Nvidia досягли історичного максимуму на тлі очікувань із приводу квартальних результатів. Рекордний максимум $481,87 було досягнутого за кілька хвилин після відкриття ринку.

Nvidia вважається провідним постачальником чипів, повʼязаних зі штучним інтелектом, у 2023 році збільшила свою ринкову вартість більш ніж утричі – до $1,2 трлн, що зробило її пʼятою за вартістю компанією на Волл-стріт. У середу, 3 січня, акції виробників мікросхем у США впали з рекордних показників 2023-го. Падіння акцій напівпровідників слідує за загальним падінням на Волл-стріт.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні