Nvidia /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Cisco та Nvidia оголосили про партнерство: разом пропонуватимуть обладнання та ПЗ для розробки ШІ-моделей

Getty Images

Компанії Nvidia Corp. та Cisco Systems Inc. обʼєднуються, щоб спростити корпораціям створення власної обчислювальної інфраструктури штучного інтелекту, намагаючись вивести цю технологію за межі великих центрів обробки даних, пише Bloomberg.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Відповідно до угоди, оголошеної у вівторок, Cisco запропонує обладнання на базі Nvidia, потрібне для розробки моделей штучного інтелекту, а також мережеве обладнання. Для Nvidia партнерство відкриває ще один канал для її технологій. Тим часом Cisco отримує можливість отримати вигоду з буму витрат на ШІ, який допоміг перетворити Nvidia на найдорожчого виробника чипів у світі.
  • «Тісно співпрацюючи з Cisco, ми спрощуємо, ніж будь-коли, для підприємств отримання інфраструктури, необхідної їм для здобуття переваг від ШІ, найпотужнішої технологічної сили нашого часу», – заявив генеральний директор Nvidia Дженсен Хуанг.
  • Cisco запропонує серверні компʼютери M7, у яких використовуються новітні процесори Nvidia, а також програмне забезпечення виробника чипів, моделі штучного інтелекту та інструменти розробки. Компанія також пропонує власне хмарне програмне забезпечення та послуги для моніторингу та керування такими системами.
  • За словами генерального директора Cisco Чака Роббінса, партнерство з Nvidia надасть підприємствам технології та досвід, необхідні для розгортання рішень штучного інтелекту у великих масштабах.

Контекст

30 травня 2023 року ринкова капіталізація одного з найбільших у світі виробників мікросхем Nvidia на відкритті торгів перевищила значення $1 трлн. Виробник чипів приєднався до невеликого клубу переважно технологічних компаній-трильйонерів. 

22 серпня акції компанії Nvidia досягли історичного максимуму на тлі очікувань із приводу квартальних результатів. Рекордний максимум $481,87 було досягнутого за кілька хвилин після відкриття ринку.

Nvidia вважається провідним постачальником чипів, повʼязаних зі штучним інтелектом, у 2023 році збільшила свою ринкову вартість більш ніж утричі – до $1,2 трлн. Технологічні компанії, орієнтовані на штучний інтелект, такі як Nvidia, Meta Platforms та Alphabet зафіксували значний стрибок своєї ринкової капіталізації минулого року.

8 січня 2024 року акції Nvidia зросли до рекордно високого рівня після того, виробник представив нові графічні процесори для настільних ПК, які використовують переваги штучного інтелекту. Зокрема, акції Nvidia піднялися на 6,4% і закрилися на рівні $522,53, що стало найвищим показником за всю історію.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні